Asa este. Este greu daca nu chiar imposibil, poate, de demonstrat. Insa ... eu spuneam doar care e realitatea. (Nu neaparat ca realitatea ar putea ajuta juridic, ci doar la intelegerea de catre cititorii forumului, a situatiei prezentate.)
Inteleg ca (dpdv legal) procura era valabila la momentul semnarii promisiunii de vanzare. Imputernicita, a semnat, asadar, in numele batranului promisiunea de vanzare si, tot in numele lui, a incasa banii (avansul). Ea, daca ar fi fost de buna credinta, ar fi trebuit sa ii dea lui banii incasati, lucru pe care nu l-a facut insa. - Unele dintre intrebari ar fi, deci,:
- Ea ar fi trebuit sa ii dea banii pur si simplu, sau ar trebui sa aiba o dovada scrisa ca i-a dat? Sau martori?
- Cine il va despagubi pe promitentul cumparator (tinand cont ca imputernicita nu mai poate vinde terenul - deoarece procura i-a fost revocata; iar batranul nu mai detine terenul - pentru ca el il mostenise prin certificatul obtinut ilegal de imputernicita in numele lui, certificat care a fost anulat pe cale amiabila; terenul fiind acum, de drept, al nepotilor si nurorii - iar ei, inteleg, ca nu sunt obligati sa il vanda promitentului cumparator)?
raluk0207 a scris:
Asta ca batranul nu stia ce semneaza...
Actele notariale se îndeplinesc la cerere. Deci la notariatul unde a fost întocmită acea procura trebuie să existe o cerere scrisă a solicitantului prin care este specificat pentru ce se acordă împuternicirea. Dacă bătrânul nu a putut scrie personal, cu siguranță procura a fost întocmită in prezenta a doi martori care au asistat la exprimarea consimtamantului și ca aceea a fost vointa bătrânului.
Practic...cam greu de demonstrat că nu stia ce semnează.