avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 334 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... legal eu pot cumpara o casa de la cineva care este ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

legal eu pot cumpara o casa de la cineva care este mort?

stiu ca este absurda intrebarea,dar vreau sa cumpar o casa care inca nu este intabulata pe cine pe cine vrea sa mi-o vanda.succesorii ar fii defapt nora difunctilor impreuna cu nepotul difunctilor( tatal acestuia fiul difunctilor fiind mort si deasemenea sotul norei difunctilor).ACESTE DOUA PERSOANE AU LA RANDUL LOR FIECARE COPII,NORA ARE DOUA FETE,IAR NEPOTUL ARE UN BAIAT.nici unua dintre persoanele numite nu sant prin lege proprietarii casei prin lege deoarece nu au facut succesiunea.ei spun ca in zilele de azi se poate intabula direct cumparatorul adica eu sa nu intre ei in atatea complicatii.e adevarat?si daca nu eu la cine trebuie sa er titlul de proprietate cine trebuie sa-mi vanda mie casa?as avea nevie de un raspuns urgent ca deja am dat 10% din bani
Cel mai recent răspuns: Kyandra , moderator 21:56, 6 Octombrie 2009
Trebuie sa dezbata succesiunea mai intai, pentru ca ei sa devina proprietarii cate unei cote parti din mostenire. Fiindca altfel, se considera ca nu au ce sa va vanda. Dupa ce vor obtine certificatul de mostenitor, veti putea cumpara .
Nu mai aruncati banii aiurea!
Nu exista acea prevedere legala cu care va tot pacalesc sus-numitii!
Legea spune clar: se dezbate succesiunea , se redacteaza certificatele de mostenitor , se fac cadastrul si intabularea si apoi se face vanzarea!
Nu exista derogari de la ordinea sus-amintita!
Faptul ca cei cu are v-ati inteles sa va vanda casa nu fac aceste demersuri denota 2 lucruri: ori nu pot demonstra ca sunt mostenitorii defunctului fiindca chiar nu sunt , ori nu au bani sa plateasca toate aceste demersuri! In oricare din conditii vanzarea nu se poate efectua!
SUCCES!
B-)
si daca ajung la probleme mai grave de exemplu sa nu poata sa se intabuleze sau pur si simplu sa nu aiba chef sa rezolve tot cum imi recuperez eu banii care i-am dat?(10% din pret).eu,cand i-am dat banii am facut impreuna cu nora o hartie de mana cu doi martori fiecare.in acele momente eu nu stiam cum se pune problema ca ei nu au facut actul de succesiune.
Daca nu vi-i returneaza de buna voie ajungeti in instanta!B-)
Acum este tardiv , dar daca faceati actele la notariat ati fi constatat ca notarul ii trimitea acasa deoarece nu aveau calitatea sa semneze antecontract sau promisiune de vanzare!:D
anca medina a scris:

as avea nevoie de un raspuns urgent ca deja am dat 10% din bani


Dar de ce nu ati intrebat un avocat inainte de a arunca cu banii pe fereastra? Cred ca v-ar fi economisit o groaza de bani.
De ce au unii oameni senzatia ca avocatul lucreaza ...la spitalul de urgenta?

O parte rea ati aflat-o: nu exista certificat de mostenitor.
Dar macar acte pe acea casa exista? Adica bunicul si bunica (pentru ca de acolo incepe povestea) aveau acte de proprietate pe aceasta casa? Pentru ca si in cazul in care nora si nepotul ar dezbate succesiunea (pe banii pe care i-au luat ca avans de la dvs) tot nu va pot vinde doar pe baza certificatului de mostenitor, pentru ca acesta nu e titlu de proprietate.
Ultima modificare: Marți, 6 Octombrie 2009
romascanu, moderator

Alte discuții în legătură

Cumparare mostenire de la mostenitori fara succesiune fermier fermier Buna ziua.Pot cumpara un teren de la mostenitori,si dupa aceea sa ma ocup de intabulare?Ar fi vorba de timp.Mostenitorii se pot intalni sa semneze ,dar nu pot ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, am o mostenire (casa+teren) pt care nu s-a facut taxa ... fetita fetita Buna ziua, Am o mostenire (casa+teren) pt care nu s-a facut taxa de succesiune de mai bine de 30 de ani. Cum se poate vinde aceasta casa stiind ca am fost ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! vreau sa cumpar un teren intravilan . pe titlul de ... Dreaan Dreaan Buna ziua! Vreau sa cumpar un teren intravilan . Pe titlul de proprietate este o persoana X care nu a avut copii si nici sot. Parintii si fratele ei au decedat ... (vezi toată discuția)