avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 559 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... legal eu pot cumpara o casa de la cineva care este ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

legal eu pot cumpara o casa de la cineva care este mort?

stiu ca este absurda intrebarea,dar vreau sa cumpar o casa care inca nu este intabulata pe cine pe cine vrea sa mi-o vanda.succesorii ar fii defapt nora difunctilor impreuna cu nepotul difunctilor( tatal acestuia fiul difunctilor fiind mort si deasemenea sotul norei difunctilor).ACESTE DOUA PERSOANE AU LA RANDUL LOR FIECARE COPII,NORA ARE DOUA FETE,IAR NEPOTUL ARE UN BAIAT.nici unua dintre persoanele numite nu sant prin lege proprietarii casei prin lege deoarece nu au facut succesiunea.ei spun ca in zilele de azi se poate intabula direct cumparatorul adica eu sa nu intre ei in atatea complicatii.e adevarat?si daca nu eu la cine trebuie sa er titlul de proprietate cine trebuie sa-mi vanda mie casa?as avea nevie de un raspuns urgent ca deja am dat 10% din bani
Cel mai recent răspuns: Kyandra , moderator 21:56, 6 Octombrie 2009
Ati dat banii de avans doar nurorii.Ati discutat si cu nepotul? Sunteti sigura ca si el vrea sa vanda ?Ati vazut procura data de catre nepot ? Nora poate semna in locul lui daca procura este valabila. Notarul care va incheia actul de vanzare-cumparare va verifica toate actele.
Pot sa-si dea o suta de procuri, daca nu exista act de proprietate pentru casa si curte si daca nu se dezbate succesiunea, degeaba!!!
1. pe numele defunctilor trebuie sa existe act de proprietate pentru curte si casa: concret: titlu de proprietate sau Ordinul prefectului sau sentinta civila de constatare a dreptului de proprietate sau contract de vanzare-cumparare si autorizatie de constructie pentru imobil
2. se dezbate succesiunea de pe urma defunctilor
3. se intabuleaza dreptul de proprietate
4. vi se vinde dvs casa respectiva.
Cel mai bine ar fi ca cineva din Romania sa verifice existenta actelor descrise mai sus si sa urmareasca pentru dvs. intreaga procedura, dvs. venind doar cand este vorba sa mergeti la notariat sa faceti vanzarea-cumpararea.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cumparare mostenire de la mostenitori fara succesiune fermier fermier Buna ziua.Pot cumpara un teren de la mostenitori,si dupa aceea sa ma ocup de intabulare?Ar fi vorba de timp.Mostenitorii se pot intalni sa semneze ,dar nu pot ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, am o mostenire (casa+teren) pt care nu s-a facut taxa ... fetita fetita Buna ziua, Am o mostenire (casa+teren) pt care nu s-a facut taxa de succesiune de mai bine de 30 de ani. Cum se poate vinde aceasta casa stiind ca am fost ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! vreau sa cumpar un teren intravilan . pe titlul de ... Dreaan Dreaan Buna ziua! Vreau sa cumpar un teren intravilan . Pe titlul de proprietate este o persoana X care nu a avut copii si nici sot. Parintii si fratele ei au decedat ... (vezi toată discuția)