stiu ca este absurda intrebarea,dar vreau sa cumpar o casa care inca nu este intabulata pe cine pe cine vrea sa mi-o vanda.succesorii ar fii defapt nora difunctilor impreuna cu nepotul difunctilor( tatal acestuia fiul difunctilor fiind mort si deasemenea sotul norei difunctilor).ACESTE DOUA PERSOANE AU LA RANDUL LOR FIECARE COPII,NORA ARE DOUA FETE,IAR NEPOTUL ARE UN BAIAT.nici unua dintre persoanele numite nu sant prin lege proprietarii casei prin lege deoarece nu au facut succesiunea.ei spun ca in zilele de azi se poate intabula direct cumparatorul adica eu sa nu intre ei in atatea complicatii.e adevarat?si daca nu eu la cine trebuie sa er titlul de proprietate cine trebuie sa-mi vanda mie casa?as avea nevie de un raspuns urgent ca deja am dat 10% din bani
daca totusi vanzatorii dovedesc ca sunt de buna credinta si vor sa faca toate acele demersuri pt a va putea vinde dvs imobilul in cauza, mai aveti o sansa.
daca nu , inseamna ca ati pierdut doar acel avans de 10% pe care-l puteti totusi recupera in instanta .
atentie la termenul de prescriptie
de ce acte au ei nevoie sa poata sa imi vanda casa?va intreb pentru ca eu momentan lucrez in spania si am fost o data acasa pregatita sa cumpar casa (nestiind ca ei nu au toate actele de pe casa in regula),am ramas cu ei ca dupa ce isi vor rezolva problemele voi pleca din nou in tara si le voi plati casa.acum eu nu pot sa lipsesc de la lucru cand au ei chef si in plus mai sant si banii care ii cheltuiesc pentu a calatori .cu ce acte pot sa-mi doveeasca ei ca totul e in regula?
pentru ca vanzarea sa fie perfect valabila, va trebui ca succeorii proprietarilor imobilului sa de3zbata succesiunea la notariat .
dvs trebuie sa va prezinte actul de succesiune, certificatele lor de mostenitori eliberate de la notariat .
de asemenea, dupa dezbaterea succesiunii dansii trebuie sa-si intabuleze proprietatea in CF .
actele pe care tb sa vi le prezinte : actul de succesiune, certificatele de mostenitori si certificat fiscal . amadoi tb sa va vanda .
sa nu aveti vreo surpriza, in sensul ca nici defunctii sa nu fi avut acte de proprietate !!
va multumesc frumos m-ati ajutat f.mult.o ultima intrebare:ea,nora mi-a zis ca nepotul difunctilor a imputernicito pe ea sa faca toate demersurile,e adevarat ca daca el i-a facut o imputernicire la un notar poate sa semneze in locul lui cand imi vinde casa?multumesc