avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 216 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... cumparare teren extravilan in indiviziune
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

cumparare teren extravilan in indiviziune

Am cumparat cu antecontract la notar cotele de cate 1/3 de la 2 mostenitori de pe un titlu de proprietate.Al 3-lea mostenitor inscris pe titlu este decedat, are 2 copii din care unul post decedat.Nu pot face cadastru deoarece familia celui decedat, respectiv sotia si fiica vor dar nora si cei 2 nepoti din partea fiului decedat nu vor sa faca succesiunea.Eu am procura de la cei 2 sa ma ocup sa fac toate demersurile sa-mi fac actul de vanzare cumparare , dar nu pot face cadastru.Ce pot face? Multumesc!
Cel mai recent răspuns: gicamarin , utilizator 12:52, 14 Februarie 2012
puteti cere iesirea din indiviziune in instanta.
doar ca nu ati cumparat inca, antecontractul nu translateaza proprietatea, este o simpla promisiune de vanzare, intai va incheiati singur contractele de vanzare-cumparare (presupunand ca procurile de vanzare nu au fost revocate), apoi iesirea din indiviziune
multumesc, puteti mai explicit
voi incerca sa fiu mai explicit
dumneavoastra nu ati cumparat, doar ati promis ca veti cumpara, iar vanzatorul a promis ca va vinde, vanzatorul este inca proprietatul cotei respective. pe baza procurii mergeti la notariat si incheiat contract de vanzare-cumparare al cotei, in urma acestuia deveniti proprietar. dupa ce deveniti proprietar cereti in instanta partajul judiciar al bunului imobil respectiv
MULTUMESC FOARTE MULT, EU POT FACE CONTRACTUL DE VANZARE CUMPARARE.ASTA INSEAMNA CA SE POATE FACE INTABULAREA INTREGII PROPRIETATI, DOAR CA PENTRU TITULARUL DECEDAT CARE DETINE 1/3 SE FACE CU ACTUL DE DECES AL ACESTUIA? AICI ERA PROBLEMA NU PUTEAM SA FAC CADASTRU CA APOI SA POT FACE CONTRACTUL DE VANZARE CUMPARARE PENTRU 2/3 DIN PROPRIETATE.PROCURILE SUNT VALABILE.
in cazul in care pentru al treile coproprietar decedat nu se poate dezbate succesiunea:
1. intai promitent-vanzatorii dvs (cu cele 2 cote de 1/3) cer iesirea din indiviziune in instanta.
2. promitent-vanzatorii isi fac schite pe suprafetele primite in lot.
3. contract v-c intre ei si dvs.

Alte discuții în legătură

Vanzare cota mostenita dorinantik dorinantik Exista 4 mostenitori,succesiunea s-a inchis iar unul dintre ei doreste sa scape de cota ce i revine,ceilanti 3 nu au banii, a intervenit un vecin si spune ca ... (vezi toată discuția)
Inscriere promisiune pt cota unui mostenitor necsu necsu Am incheiat o promisiune de vanzare-cumparare pt un teren cu unul din cei trei mostenitori ai defunctilor. Pot inscrie promisiunea in Cartea Funciara si daca ... (vezi toată discuția)
Vanzare teren gigelas gigelas Buna ziua, Bunicul meu,inainte de deces,a facut testament pentru terenul ce l-a avut,mamei mele si unei surori a mea. Este vorba de un teren in indiviziune si ... (vezi toată discuția)