salut, as vrea sa va intreb si io ce am gresit in urmatoarea problema:
locuiesc intr`o casa achizitionata in 1977, iar terenul aferent a intrat la acel moment sub incidenta legii 58/1974. Am facut o cerere in baza legii 10/2001 la care am anexat contractul de vanzare cumparare - pe numele meu - pentru a mi se atribui si terenul aferent constructiei. ce mi`au raspuns astia de la primarie m`a dat pe spate. citez: "Observand ca in sustinerea cererii de revendicare se depune Contractul de vanzare - cumparare, {.....} din care rezulta ca notificatorul a cumparat numai imobilui constructie inscris {...} iar terenul construit si neconstruit in suprafata {...} urmeaza regimul prevazut de art 30 alin 2 din legea 58/1974 trecand in proprietatea Statului Roman {...}. Vazand ca notificatorul {..} nu are calitatea de persoana indreptatita in sensul prevederilor art 3 alin 1 lit a din legea 10/2001 {...} Se respinge cererea in natura privind restituirea in natura a imobilui teren aferent "
este adevarat ca terenul dvs. nu face obiectul legii nr. 10/2001.
Faceti cerere la Primarie in baza art. 36 alin. 3 din legea nr. 18/1991: Terenurile atribuite in folosinta pe durata existentei constructiilor dobinditorilor acestora, ca efect al preluarii terenurilor aferente constructiilor, in conditiile dispozitiilor art. 30 din Legea nr. 58/1974 cu privire la sistematizarea teritoriului si localitatilor urbane si rurale, trec in proprietatea actualilor titulari ai dreptului de folosinta a terenului, proprietari ai locuintelor.
Atribuirea in proprietate a terenurilor prevazute de alin. 2-5 se va face, prin decizia prefecturii, la propunerea primariilor facuta pe baza verificarii situatiei juridice a terenurilor.
Drept de proprietate
roxanar
Am inteles ca reconstituirea dreptului de proprietate privata privind un teren intravilan (in oras) se poate cere oricand, fiind imprescriptibila. Mi-a zis ... (vezi toată discuția)
Drept de proprietate
roxanar
Am inteles ca reconstituirea dreptului de proprietate privata privind un teren intravilan (in oras) se poate cere oricand, fiind imprescriptibila. Mi-a zis ... (vezi toată discuția)