avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 597 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... contracte cu casa de sanatate si de pensii
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

contracte cu casa de sanatate si de pensii

Buna ziua,

in baza noilor prevederi legislative (OUG 58/2010) cum pot sa justific ca nu desfasor activitati repetitive ca sa nu imi fac contracte cu ei?

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: suciu_diana , utilizator 11:41, 7 Septembrie 2010
Buna ziua !
Daca sunteti PFA aveti obligatia acestor plati. In acest sens trebuie sa incheiati contracte atat cu reprezentantii CNAS si ai Casei de pensii.
Cu stima !
Sunt de acord, dar obligatia exista doar daca ai "activitate repetitiva" nu si ocazionala. Intreb: cum isi pot da seama cei de la institutiile publice mentionate si de dvs, care PFA face activitate repetitiva - deci tb sa incheie contract si care nu?

Sau ei nu fac diferente si suntem toti la gramada?

Eu personal nu imi pot da seama....#-o
Ultima modificare: Marți, 7 Septembrie 2010
suciu_diana, utilizator
Singurul lucru sigur e ca o activitate e ocazionala daca e o singura data pe an.
Daca ai avea cel putin o incasare in fiecare luna ar fi lunar. O incasare cel putin in fiecare trimestru ar fi trimestrial, la fel si pentru una la semestru.
Am avut o discutie pe tema asta, ce se intampla daca prima jumatate de an nu am nici o incasare, apoi in cea de-a doua jumatate am incasare in fiecare luna. Poti sa zici ca nu e lunar deoarece nu am avut incasari in lunile 1-6, nu-i nici trimestrial si nici semestrial (trimestrul 1,2 respectiv semestrul 1 au fost fara incasari). Mergand prin excludere cum incasarile care sunt doar in ultimele 6 luni ale anului nu poti sa zici ca ar fi nici lunare, nici trimestriale nici semestriale rezulta ca sunt ocazionale ...Dar rezultatul asta e cam discutabil ...
Daca consideri ca veniturile sunt ocazionale nu depui nimic, totul e pe propria raspundere. La un control al celor de la finante sau eventual cand te cheama cei de la pensii / somaj trebuie tu sa demonstrezi ca nu ai avut venituri repetitive.
Chestia cu repetitiv / ocazional pare a fi subiectiva, incearca sa postezi intrebarea asta celor de la ANAF / pensii
P.S.
Contractul cu casa de sanatate cred ca e obligatoriu indiferent de caracterul ocazional / repetitiv al venitului
Ultima modificare: Marți, 7 Septembrie 2010
Popu, utilizator
Va multumesc. Am sa incerc sa vad ce iese si daca aflu ceva diferit, postez pe forum.:D

Cu stima,

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pfa- unde ma incadrez, la venituri repetitive sau ocazionale? c.oana c.oana De cand a iesit OUG 58/2010, am citit o groaza de interpretari privind sintagma \"venituri repetitive/ocazionale\". Sunt in ceata totala. Sunt profesor cu ... (vezi toată discuția)
Contributii pfa claudia_petre claudia_petre Buna ziua. Imi cer scuze daca o sa ma repet dar am citit mesajele de forum si nu reusesc sa inteleg. Am, o rugaminte: va rog sa imi explicati daca am PFA ... (vezi toată discuția)
Plata darii - pfa si contract de munca dobreanu dobreanu Este obligatoriu sa platesc asigurari de sanatate pensi daca am un pfa si in acelasi timp lucrez la o societate unde mi se opresc acestea pe stat la sfarsitul ... (vezi toată discuția)