avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 539 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită executare silita
Discuție deschisă în Executare silită

executare silita

daca nu am obtinut suspendare pt. executarea silita in urma unei contestatii pt. ca nu au fost probe relevante iar acum au aparut noi elemente se poate intoarce executarea silita impotriva reclamantului daca datele din contract nu reflecta realitatea si acesta este cercetat pe art. 215 c. pr. penala?
Cel mai recent răspuns: bissy_ralu , utilizator 14:25, 7 Septembrie 2010
Intoarcerea executarii silite reprezinta obligatia creditorului de a-i restitui debitorului tot ce i-a luat prin executarea silita, cand dupa savarsirea executarii intervine anularea titlului executoriu sau numai a executarii. In aceasta situatie, bunurile asupra carora s-a facut executarea se vor restitui celui indreptatit, iar in cazul in care executarea silita s-a facut prin vanzarea unor bunuri mobile, intoarcerea executarii se va face prin restituirea, de catre creditor, a sumei rezultate din vanzare, actualizata in functie de rata inflatiei.
cred k va refereati la art.215 cod penal, la inselaciune..trebuie sa asteptati finalizarea dosarului penal si in functie de solutia data vedeti daca va incadrati in conditiile ptr a cere intoarcerea executarii
as vrea sa va mai adresez o intrebare.daca contractul respectiv s-a executat si in anul anterior si eu mi-am achitat datoria prevazuta in contract pot cere sa-mi restituie suma pe care i-am virat-o in cont daca se obtine nulitatea actului juridic? este vorba de un contract in asociere intre 2 societati. va multumesc pt. rSPUNSURI SI VA DORESC O ZI BUNA
da,aveti o actiune civila rezultata din imbogatirea fara justa cauza
dar...daca si el si+a executat contractul..anularea actului determina punerea partilor in situatia anterioara..deci toate prestatiile reciproce efectuate in baza actului trebuie restituite..deci si dvs aveti obligatii fata de cealalta parte
societatea respectiva nu si-a asumat nici un risc prin intermediul acelui contract.dar, sa fiu mai explicita.am convenit de comun acord sa desfasuram activitate agricola.societatea lui cu terenul agricol, iar eu cu utilajele si capitalul necesar el urmind sa incaseze o suma/ha indiferent de profit.ulterior s-a constatat caci terenul cu care venise ca aport in natura din 483 ha 200 ii apartineaucu acte 90 le-a subarendat iar pt 177 ha nu detine nici un act.la momentul incheierii contractului nu am cunoscut situatia juridica a aterenului deci nu stiam ca datele din contract nu reflecta realikitatea. am mizat pe viza primariei acolo unde a fost inregistrat . aceasta situatie a constatat-o cei de la investigatii fraude, in urma unei plingeri penale pe care am facut-o eu. va multumesc

Alte discuții în legătură

Intoarcerea executarii silite andreya1202 andreya1202 pentru intoarcerea executarii silite inteleg ca procedura este oarecum aceeasi, difera faptul ca fostul creditor devine debitor. in urma executarii, sa ... (vezi toată discuția)
Intoarcere executare silita !!!!!!!!! Lixu Lixu Buna seara,va rog sa ma ajutati in ce temei din NCPC pot s fac o cerere intoarcere executare silita ,parata refuza sa-mi restituie sumele incasate ,dupa ce ... (vezi toată discuția)
Executare silita- blocare conturi stf_stf stf_stf buna ziua am fost executat silit si mi-au fost blocat contul bancar .Am depus contestatie la executare si am urmatoarea intrebare: daca platesc suma din ... (vezi toată discuția)