avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 384 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Intoarcere executare silita !!!!!!!!!
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Intoarcere executare silita !!!!!!!!!

Buna seara,va rog sa ma ajutati in ce temei din NCPC pot s fac o cerere intoarcere executare silita ,parata refuza sa-mi restituie sumele incasate ,dupa ce executarea silita (titlul executoriu) a fost anulata de istanta definitiv va multumesc anticipat!!!!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:27, 6 Decembrie 2018
art.723 C.proc.civ. Dreptul la întoarcerea executării

(1) În toate cazurile în care se desființează titlul executoriu sau însăși executarea silită, cel interesat are dreptul la întoarcerea executării, prin restabilirea situației anterioare acesteia. Cheltuielile de executare pentru actele efectuate rămân în sarcina creditorului.
(2) Bunurile asupra cărora s-a făcut executarea se vor restitui celui îndreptățit, fără însă a se aduce atingere drepturilor definitiv dobândite de terții de bună-credință.
(3) În cazul în care executarea silită s-a făcut prin vânzarea unor bunuri mobile, întoarcerea executării se va face prin restituirea de către creditor a sumei rezultate din vânzare, actualizată în funcție de rata inflației, cu excepția situației când se aplică art. 777.
[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Apartament cumparat de la adjudecatar csirbu csirbu Buna ziua! In noiembrie 2015 am cumparat un apartament de la o persoana care l-a adjudecat in urma unei licitatii la o executare silita. Fostul proprietar a ... (vezi toată discuția)
Executare silita- blocare conturi stf_stf stf_stf buna ziua am fost executat silit si mi-au fost blocat contul bancar .Am depus contestatie la executare si am urmatoarea intrebare: daca platesc suma din ... (vezi toată discuția)
Intoarcerea executarii aspara aspara Care sunt motivele pentru care s-ar putea solicita intoarcerea executarii ? (vezi toată discuția)