avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 999 soluții astăzi

Marți, 4 martie, are loc evenimentul: Politica privind prevenirea hărțuirii la locul de muncă - De la concept la implementare practică. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... am lucrat ...fara carte de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

am lucrat ...fara carte de munca

buna ziua,
intrebarea mea este urmatoarea:
societatea unde am lucrat a intrat in faliment iar atunci cand ne-am primit cartile de munca am vazut ca 9 luni nu ni s-a operat in ele. De fapt noi am lucrat fara carte de munca.
Problema este cum fac plata acum catre Casa de Asigurari de Sanatate??
Trebuie sa platesc si lunile acestea de 9 luni??
Ce acte imi trebuie sa duc acolo??
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:35, 7 Septembrie 2010
Daca nu aveti angajare nu aveti contributii de platit.
Pentru a schimba situatia actionati in instanta angajatorul pentru a se reface perioada lucrata iar angajatorul va plati contributiile. Daca societatea este in faliment luati legatura cu lichidatorul judiciar care se ocupa de societate si incercati sa gasiti o cale de rezolvare a problemei.
~ Conținut șters la cerere ~
jurist Clement a scris:

DEci in C Fiscal se retin urmataorele:
- orice venit este impozabil,si daca s-a platit prin State d eplata,nu este important cu ceva ,daca nu aveti Carte de Munca,daca angajatorul v-a declarat la finante!...atunci
de la inregistrarea declaratieid e impunere,da trebuie sa platiti !..si pe acele 9 luni!

Cum adica " daca angajatorul v-a declarat la finante"?
Din relatarea de mai sus se intelege faptul ca timp de 9 luni salariata a lucrat la negru.........
Nu a declarat nimic la finante, deci ca sa fie pe inteles am lucrat la negru aceste 9 luni.
In aceste 9 luni nu s-au platit dari catre stat de catre angajator, deci catre CAS nu s-a platit nimic
Nu pot face consultatii gratuite, analize...nimic
V-am intrebat ce pot face: ce acte imi trebuie sa depun ca sa-mi platesc eu contributia ,iar daca aceste 9 luni nu au fost platite le voi plati eu retroactiv???
Mi se aplica amenzi??
1. Numai la Sanatate puteti plati retroactiv. Luati legatura cu Casa de Asigurari de Sanatate (aveti nevoie numai de actul de identitate).
2. La Pensii se plateste de la data incheierii contractului de asigurare sociala.

Alte discuții în legătură

Neplata contributii angajator erickandrei erickandrei Buna ziua tuturor , Am lucrat la o societate din Bucuresti aprox. 2 ani . Am fost concediata de curand ( art. 64 lit a ) . Am cerut sa fiu data in somaj iar ... (vezi toată discuția)
Ani lipsa la vechime in cartea de munca luciapatricia luciapatricia Buna ziua Am lucrat in perioada 2006-2010 intr-o firma..M-am reintors din anul 2012 luna iunie,si avand nevoie de niste documente ,am scos stagiul de ... (vezi toată discuția)
Angajat la o firma in faliment-asigurat? mezgageza mezgageza sunt angajat cu norma intreaga la o firma care este in faliment,nun lucrez de 2 ani,nu platesc nimic dupa mine dar nici nu am fost dat afara..deci \\"pe ... (vezi toată discuția)