avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1248 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... neplata contributii angajator
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

neplata contributii angajator

Buna ziua tuturor ,
Am lucrat la o societate din Bucuresti aprox. 2 ani . Am fost concediata de curand ( art. 64 lit a ) . Am cerut sa fiu data in somaj iar raspunsul a fost cam asa : OK dar trebuie sa-ti platesti darile ( angajator si angajat ) daca vrei sa iei somajul . Le-am platit pentru un an dar numai ca sa pot benefici de somaj .
Intrebarea este urmatoarea : unde pot face o sesizare pentru a rezolva problema celorlalte contributii ( pensie , CAS , etc ) . Banii mi-au fost retinuti lunar din salariu dar plata nu s-a facut niciodata . Problema nu este singulara , in aceeasi situatie sunt toti angajatii acestei firme precum si a unei alte firme pe care o administreaza acest patron ( ambele functioneaza la aceeasi adresa )
Astept raspunsuri urgent .
Cel mai recent răspuns: ContSters77883 , utilizator 11:03, 18 Septembrie 2009
Pentru pensiile la Casa Judeteana de Pensii (detalii la www.cnpas.org), pentru Asigurarile Sociale de Sanatate la Casa Judeteana de Asigurari de Sanatate (detalii la www.cnas.ro).

Din cele descrise de Dvs. pare ca angajatorlu nici macar nu a declarat contributiile de plata. Daca nu ati semnat un contract de munca si/sau nu ati primit un exemplar cu stampila ITM si un numar de inregistrare, va propun sa faceti plangere si la ITM (deoarece in acest acaz ati lucrat la negru).
am contractul de munca inregistrat la ITM, incheiat la 3 luni dupa angajarea mea in acea firma . Angajatorul poate fi obligat sa plateasca contributiile retroactiv ?
Dupa pararea mea, da poate fi obligat sa le plateasca retroactiv (plus dobanzi si penalitati de intarziere).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua! Cornelliu Cornelliu Sora mea lucreaza de 2 ani la doua societati diferite cu cite 4 ore pe zi. Unde poate verifica daca patronii platesc impozitul pentru pensie, si toate ... (vezi toată discuția)
Contract de munca nedeclarat nat_mar_100 nat_mar_100 buna seara va rog sami spuneti cei de facut in situatia: am contract de munca semnat de mine si directoru firmei si stampilat de firma la care lucrez ,un ... (vezi toată discuția)
Asigurari cas si somaj ,pensie magdalena1957 magdalena1957 As vrea sa stiu unde se pot plati din mana contributiile la CAS,Somaj,Pensie ,in cazul cand nu ai un loc de munca si vrei sa ai continuitate...Multumesc (vezi toată discuția)