avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 527 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... contract de munca nedeclarat
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

contract de munca nedeclarat

buna seara
va rog sami spuneti cei de facut in situatia:
am contract de munca semnat de mine si directoru firmei si stampilat de firma la care lucrez ,un contract perfect valabil .numai ca am fost la casa de pensii si nu figurez in datele lor ,nu sant declarat la stat ,adica lucrez la negru .asta de un an jumate,tocmai ce mam interesat .ce pot sa fac sa recuperez anu lucrat la negru,adica sal fac pe patron sami plateasca taxele la stat de cand mam angajat ,de cand am contractu.
il poate obliga autoritatile competente sami plateasca toate asigurarile la stat retroactiv de cand mam angajat la el .repet contrctu meu cu el este perfect valabil.
va multumesc anticipat
va
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:11, 10 Septembrie 2012
Buna ziua,
Trebuie sa sesizati inspectoratul de munca de care apartineti si ca sa va recuperati drepturile trebuie sa-l actionati in instanta.
In general cand vi se pare un angajator neserios trebuie sa-l verificati din timp.
1. Mergeti cu exemplarul dvs. din CIM la ITM si o sa va spuna daca a fost sau nu inregistrat in Revisal.

2. In acelasi timp faceti si o sesizare la ITM ca vi s-au retinut contributiile sociale si impozitul pe salariu dar ca acestea nu au fost virate la stat.

3. - In urma verificarilor veti primi unb raspuns cu cele constatate si masurile luate.
- Raspunsul primit de la ITM va poate ajuta intr-un eventual proces cu angajatorul.

4. Instanta de judecata il poate obliga pe angajator sa plateasca retroactiv toate contributiile si impozitele.
Contrcatul respectiv este valabil chiar daca nu a fost inregistrat la iTM .. prin urmare, va trebui sa sesizati ITM-ul si.sau instanat de judecata.

Inregistrarea unui c.i.m. in REVISAL nu este o conditie de validitate a c.i.m.... munca la negru inseamna prestarea muncii fara incheierea unui c.i.m. si nu prestarea muncii in baza unui c.i.m. semnat de parti dar netransmis la ITM
va multumesc
as putea sal anunt ca mam interesat de situatia mea si ca nu sunt declarat la stat .si sal rog sa ma declare.asta inseamna :ori ma da afara a doua zi ori se duce sami plateasca de buna voie toate taxele retroactiv,cum varianta a doua nu cred cai posibila ramane sa ma dea afara a doua zi .
ce credeti singura solutie ramane instanta de judecata???
Puteti incerca varianta propusa de dvs ... in cazul in care va da afara aveti si sposibilitatea sa contestati decizia de incetare a raportului de munca, pe langa celelelate aspecte semnalate mai sus - obligarea inregistrarii c.i.m., plata obligatiilor catre bugetul de stat etc.

Alte discuții în legătură

Contract de munca neinregistrat adygrecu adygrecu Buna Ziua. Timp de 10 luni am lucrat la o firma pe baza unui contract de munca, dupa aceste 10 luni am dorit sa plec de la acesta firma doar ca inainte de a ... (vezi toată discuția)
Angajat la negru cu cim andreearby andreearby Buna ziua, Am si eu o mare problema si nu stiu cum sa o rezolv.Am lucrat in perioada 2010-2011 la o societate,dupa 9 luni abia am primit si un contract de ... (vezi toată discuția)
Contract de munca nedeclarat in revisal mototo mototo Angajatorul a incheiat pentru un salariat , incepand cu 01.11.2013 contract de munca cu timp partial pe durata nedeterminata . Contractul a fost ... (vezi toată discuția)