avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 814 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... Radiere PFA
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

Radiere PFA

Buna ziua ,
Am si eu marea rugaminte de a-mi comunica si mie care sunt pasii necesari pentru a radia un PFA , platitor de TVA ,care nu a mai fost folosit din septembrie 2009 .Mentionez faptul ca inca nu mi-a sosit acasa hartia din care sa reiasa cat impozit am de plata pe veniturile castigate in 2009 .Unde ar fi nevoie sa ajung ? La registru comertului sau administratia financiara?

Va multumesc
La AFP ( aveti acolo o fisa / platitor ), sa platiti / incasati diferenta de impozit, apoi la ORC.
Ultima modificare: Marți, 7 Septembrie 2010
ContSters109653, utilizator
Cf. Ordonanţei de urgenţă nr. 44/2008,privind desfăşurarea activităţilor economice de către persoanele fizice autorizate, întreprinderile individuale şi întreprinderile familiale, publicată în Monitorul Oficial nr. 328 din 25 aprilie 2008.
(1) PFA îşi încetează activitatea şi este radiată din registrul comerţului în următoarele cazuri:
a) prin deces;
b) prin voinţa acesteia;
c) în condiţiile art. 25 din Legea nr. 26/1990, republicată, cu modificările şi completările ulterioare.
(2) Cererea de radiere, însoţită de copia certificată pentru conformitate cu originalul a actelor doveditoare, după caz, se depune la oficiul registrului comerţului de pe lângă tribunalul unde îşi are sediul profesional, de către orice persoană interesată.
(3) Dispoziţiile art. 11-13 se aplică în mod corespunzător.

Este de presupus ca in categoria actelor doveditoare intra si confirmarea ANAF conform careia obligatiile PFA, conform vectorului fiscal, au fost achitate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pfa Dumitrumarian Dumitrumarian Cum imi pot inceta activitatea ca PFA pentru un an de zile (vezi toată discuția)
Inchidere pfa nicoletastoian11 nicoletastoian11 Buna seara! Va rog frumos, am si eu o intrebare: Am un pfa de traduceri infiintat din august si as dori sa-l inchid, dar dupa aceea sa pot activa ca ... (vezi toată discuția)
Desfiintare pfa ecomagazin ecomagazin Doresc sa desfiintez un PFA, care sunt pasii dupa ce merg la registru comertului? Se mai depune ceva la ANAF? Multumesc anticipat. (vezi toată discuția)