avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 814 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Reducere somaj
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Reducere somaj

De luna trecuta intemnizatia de somaj mi s-a redus cu 15%, este legala acesta reducere? daca nu cum pot contesta?
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 15:39, 17 Septembrie 2010
Este legala acesta reducere, cu data de 3 iulie 2010 (pana la 31.12.2010) conform Legii 118/2005:
Art. 5. — De la data intrarii in vigoare a prezentei legi, cuantumul indemnizatiei de somaj stabilit in conditiile prevazute de Legea nr. 76/2002 privind sistemul asigurarilor pentru somaj si stimularea ocuparii fortei de munca, cu modificarile si completarile ulterioare, si aflat in plata la data intrarii in vigoare a prezentei legi sau care se stabileste ori se repune in plata dupa suspendare, potrivit prevederilor legale, ulterior datei intrarii in vigoare a prezentei legi, precum si drepturile banesti care se acorda lunar din bugetul asigurarilor pentru somaj in functie de cuantumul indemnizatiei de somaj stabilite potrivit legii se diminueaza cu 15%.
Am si eu o problema legata de acest aspect. Pe carnetul de somer este trecuta suma de 508 lei iar astazi, cand mi-a venit primul somaj, suma de pe cupon a fost de 307 lei, ceea ce inseamna o reducere de aprox. 40%. Este posibil asa ceva? Cui trebuie sa ma adresez? Multumesc
Depinde cu ce data ati intrat in somaj. Daca nu a fost cu data de intai ale lunii atunci indemnizatia se calculeaza proportional cu numarul de zile calendaristice din luna in care ati fost in somaj.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Somaj 2010 - durata mai are suplimentare de 3 luni? anastancu anastancu Buna ziua! Am si eu doua intrebari: 1. Persoanele care intra in somaj (normal) in cursul acestui an mai beneficiara de o prelungire a perioadei de acordare a ... (vezi toată discuția)
Somaj ContSters142651 ContSters142651 Spuneti-mi si mie va rog.....se taie sau nu din somaj 15 %?La TV spune ca se taie....insa pe net nu am gasit nici o informatie de acest gen... (vezi toată discuția)