avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 337 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Inscriere in cazier - pus in miscare actiune penala ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Inscriere in cazier - pus in miscare actiune penala 1992 pt. art. 208, 209 lit. c C.P.

Buna ziua,
Am fost sa imi scot cazierul pentru Registrul Operatorilor Intracomunitari si cu stupoare am primit vestea ca sunt inscris in cazier pentru punerea in miscare a actiunii penale intr-un dosar al Parchetului Judecatoriei Sector 1 din anul 1992 care se refera la art. 208, 209 lit. c C.P.
Nu cunosc date despre dosarul respectiv si nu aveam habar de existenta lui pana ieri cand mi-am ridicat cazierul.
Cred ca am depus de-a lungul timpului 4 caziere la Registrul Comertului si nu a aparut nicio data referirea la acest dosar pana acum.
Va rog sa ma sfatuiti ce sa fac in primul rand pentru a afla despre ce este vorba si apoi pentru a remedia inscrierea din cazier.
Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: ddm2010 , utilizator 17:27, 8 Septembrie 2010
Pai mergeti la parchetul in cauza si solicitati informatii, prezentati si certificatul de cazier. Sigura cei de aolo va vor putea lamuri.
Va multumesc pentru raspuns.

Banuiesc ca dupa 18 ani, dosarul este la arhiva. Fac o cerere sau discut cu procurorul de serviciu? Cunoasteti cazuri de inscrieri eronate in cazier. Repet, nu cunosc nimic despre acest dosar, si nu am fost notificat niciodata nici de catre politie si nici de catre parchet cu privire la existenta lui. Ideea este ca doresc sa rezolv problema cat mai repede pentru ca imi trebuie cazierul la inscrierea in Registrul Operatorilor Intracomunitari.
Mergeti la parchetul care dispus punerea in miscare a urmaririi penale,cu un memoriu in scris la procurorul sef,prin care solicitato sa va fie adusa la cunostinta situatia exacta.
Atasati la acest memoriu si copii de pe fisele de cazier care au mentiuni diferite.
Pt. r.gabi
Va multumesc pentru raspuns. Problema este ca nu am copii ale fiselor de cazier vechi (le-am scos la vremea respectiva si le-am depus la ORC). Nu m-a asteptam sa-mi trebuiasca atata timp cat nu figuram cu date inscrise in cazier. Maine incerc sa intru la Parchet (astazi nu au program cu publicul si inscrierile la audiente se incheiasera cand am ajuns acolo).
Cunoasteti cazuri de inscrieri eronate in cazier? Incerc sa iau in considerare si latura comica a situatiei: la articolul 209 nu se precizeaza alineatul ci numai litera c.
Daca este alineatul 1, inteleg ca este vorba despre "de către o persoană mascată, deghizată sau travestită;"
Daca este alineatul 3 - "componente ale reţelelor electrice;"
In orice caz, situatia in sine este penibila.
Ati fi putut face o cerere de rectificare la politia care a emis cazierul. Asta in cazul in care stiati ca nu ati fost cercetat penal niciodata.
Probabil a fost o greseala.

Alte discuții în legătură

Paradox judiciar markgigi markgigi Am comis un furt minor in 1993 la varsta de 13 ani. Am fost arestat si eliberat in grija mamei mele. Azi, 20 de ani mai tarziu, am obtinut un certificat de ... (vezi toată discuția)
Facturare firma din franta cris2279 cris2279 Buna ziua, In cazul unui PFA cu norma de venit, care factureaza firma din Franta, ce declaratii trebuie depuse lunar/trimestrial ? Mentionez ca de curand s-a ... (vezi toată discuția)
Date provizorii in cazier ana6464 ana6464 Buna ziua, am o nedumerire cu privire la art 11 din L290/2004 privind cazierul si anume ce se inregistraza in evidenta cazierului pana la o decizie a ... (vezi toată discuția)