avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 595 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Paradox Judiciar
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Paradox Judiciar

Am comis un furt minor in 1993 la varsta de 13 ani. Am fost arestat si eliberat in grija mamei mele. Azi, 20 de ani mai tarziu, am obtinut un certificat de cazier care are urmatoarea mentiune:

1. Pusa in miscare actiunea penala la 26.10.1993 in dosarul xxxx/1993 pentru art 208.

Ce se intampla aici, o eroare judecatoreasca? S-a deschis un caz asupra mea la varsta de 13 ani si nu s-a finalizat? Pareri, va rog.
Multumesc.
Ultima modificare: Vineri, 1 Februarie 2013
markgigi, utilizator
Cel mai recent răspuns: markgigi , utilizator 20:07, 5 Februarie 2013
Nu s-a comunicat solutia.Ar fi bine sa obtineti in instanta reabilitarea .
Multumesc pt rapsuns rapid. Habar nu am ce pasi sa iau...cum as proceda pt acesta reabilitare, in ce consta? Cat dureaza?
Multumesc.
La 13 ani nu puteati raspunde penal. Deci vorbim de alta varsta si daca a fost pusa in miscare actiunea penala ar trebui sa stiti si ce solutie a fost dispusa in cauza. Obtineti in prima faza hartia cu privire la solutie de la parchetul unde a fost dosarul sau instanta daca ati fost condamnat. Apoi vedeti ce aveti de facut mai departe. Daca a ramas la faza de parchet

solicitati direct politiei rectificarea cazierului daca este condamnare vedeti despre ce condamnare si daca este cazul solicitati reabilitarea de drept sau judecatoreasca. Succes.
Multumesc, dar din pacate nu vorbim de alta varsta, decat de cea de 13 ani. Sunt nascut in ianuarie 1980, iar cazul cu pricina este datat la 26.10.1993. Asta scrie in certificatul de cazier. Nu am auzit de nimic de la nimeni despre acest caz pana acum in 2013 cand am solicitat certificatul de cazier si nici nu am mai avut de-a face cu politia/instanta de atunci. Nu stiu de nici o condamnare si imi amintesc ca atunci am fost eliberat in grija mamei mele. De aceea mi se pare un paradox. Ma voi duce luni in instanta sa aduc la lumina aceasta nedumerire. Multumesc.
Se poate cere emiterea unei noi fise de cazier.
Inteleg ca nu va referiti la cazierul pe care il scoateti de la politie pentru angajare, ci la cel care se afla la dosarul penal.
Sau nu va referiti la un dosar penal?

Alte discuții în legătură

Dosar penal - urgent always always Buna ziua Am si eu o problema cu sora mea, acum 2 zile a fost prinsa in timp ce fura din cora. Am fost sa o ajut si mi s-a zis ca se depune plangere impotriva ... (vezi toată discuția)
Cum pot sa ma reabilitez [cazier judiciar] Ashoka Ashoka Buna ziua .va rog frumos daca ma poate ajuta cineva in legatura cu cazierul judiciar.In data de 13-04-2006 am fost condamnat la 6 luni cu suspendare pt ... (vezi toată discuția)
Inscriere in cazier - pus in miscare actiune penala 1992 pt. art. 208, 209 lit. c c.p. ddm2010 ddm2010 Buna ziua, Am fost sa imi scot cazierul pentru Registrul Operatorilor Intracomunitari si cu stupoare am primit vestea ca sunt inscris in cazier pentru punerea ... (vezi toată discuția)