avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 498 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... inselaciune cu bani imprumutati
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

inselaciune cu bani imprumutati

imi vine sa-ma dau cu capul de pereti, dar am facut-o si din pacate nu pot da timpul inapoi.
Pe data de 1 dec 2010 am acceptat sa-mi ajut fostul iubit cu o suma de bani de care avea nevoie pentru a-si relansa afacerea. Toti banii mei munciti in state in 3 ani! $20.000. Stiu ca e mult. e tot ce aveam. dar am acceptat sa-l ajut pt ca la acel moment nu aveam nevoie de bani si era doar pt 6 luni. Am stabilit ca pe data de 1 iunie 2010 mi va restitui in acelasi cont. Si nu-mi va parea rau ca-l ajut, ca se va revansa. A vrut sa transcrie un teren pe numele meu, ca si garantie, dar am refuzat, ca am considerat ca e prea multa bataie de cap cu procuri, traduceri... am avut incredere ca in 1 iunie mi va returna.
L-am tot contactat si imi spune ca afacerile nu ii merg, ca nu are bani, ca nu-mi poate restitui acum banii. Si mi-a zis ca imi da o parte de bani. I-am dat timp pana pe 1 sept, dar bineinteles ca nu mi-a dat nimic.
Ca si dovezi am convorbiri telefonice de pe un nr de al lui, pe care nu-l mai are acum, transferul bancar (banuiesc ca as putea obtine o info ca el e cel care detine contul, sau firma lui) si convertatiile pe messenger.
Ce sanse am? cum sa actionez avand in vedere ca nu sunt in tara.
Pot sa depun o plangere prin procura?
Se incadreaza aceasta fapta in art. 215 C. penal ca sin Inselaciune, avand in vedere ca eu am fost de buna credinta, si am avut incredere in el. Este considerat un abuz de incredere?
eu stiu ca el are problemele cu firmele lui in sensul ca le declara falimentare in cativa ani.
pe numele lui nu are proprietati. Sora lui e administratoarea firmei si cateva case si terenuri sunt pe numele parintilor lui, pentru a parea insolvent si falimentar cand are nevoie.
Cel mai recent răspuns: ContSters97658 , utilizator 18:39, 7 Septembrie 2010
nu este vorba de o fapta penala.
este vorba de un contract de imprumut.
trebuie sa actionati pe cale civila.
banii nu pot forma obiectul material al infractiunii de abuz de incredere.
dati o procura cuiva care sa va reprezinte.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bani cu imprumut. martor care nu depune marturie, dar am arhivele de la messenger si ar fi si convorbirile telefonice. imprumutatul73 imprumutatul73 Buna, Am imprumutat pe fratele unui prieten foarte bun cu o suma destul de mare de bani (aprox 3000 $). Asta se intampla prin noiembrie 2010. Cum nu am avut ... (vezi toată discuția)
Dovezi judecata inga_irinuca inga_irinuca asi fi foarte recunoscatoare daca ar putea cineva sa ma ajute si in cazul meu: am imprumutat o suma de 4000 euro in timp ce am fost logodita, logodnicul ... (vezi toată discuția)
Inselaciune sau abuz de incredere nelu90 nelu90 Buna ziua...Am si eu o problema, poate putin mai stupida. De ceva vreme fac curte unei domnisoare. La un moment dat mi s-a plans ca trebuie sa plateasca niste ... (vezi toată discuția)