Am deschis acest topic pentru toti cei care au probleme cu cartea lor d emunca, sper ca nu m-am repetat.
In ceea ce ma priveste, am o luna lucrata neinregistrata in cartea de munca, care imi afecteaza obtinerea indemnizatiei pentru cresterea copilului pana la 2 ani.Fara acea luna nu am 1 an neintrerupt.
Mentionez ca am lucrat la o firma privata,unde am semnat tot felul de acte, care atesta prezenta mea efectiva in luna cu pricina.
Se mai poate recupera acea luna,care este procedura?
Înscrierile eronate sau efectuate fără respectarea prevederilor legale vor fi rectificate de unitatea care păstrează carnetul de munca sau, dacă cel interesat nu mai este încadrat de ultima unitate, în baza actelor oficiale care atesta alte situaţii decît cele înscrise, rectificările certificindu-se în carnetul de munca.
Va multumesc pentru acuratetea mesajului cat si pentru amabilitatea de a-mi furniza informatii promte si care imi sunt foarte necesare.Apreciez si va doresc numai bine.
Rectificarea din oficiu a inscrierilor efectuate, precum si refuzul de a inscrie in carnetul de munca unele date rezultind din acte sau de a efectua rectificarile unor inscrieri, se comunica celui in cauza, in scris si motivat, in termen de 15 zile de la data luarii masurii.