avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 190 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... incadrare functie in cartea de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

incadrare functie in cartea de munca

buna seara!
M-am angajat in aprilie 2006 intr-o firma nationala ca agent de livrari. In august 2006 am fost promovat ca si reprezentant vanzari pana cand pe 30 sept 2008 mi-am depus demisia conf art. 79 al.1 . Totul bine si frumos..am stat in preaviz 15 zile si dupa inca vreo 2 saptamani am primit decizia de incetare a activitatii de munca insotita de cartea de munca.
Deschid cartea de munca si vad ca pe toata perioada angajarii, functia mea a ramas agent de livrari...si nu reprezentat vanzari (asa cum m-as fi asteptat si asa cum am fost incadrat si in decizia de incetare a activitatii).
Ce este de facut in situatia actuala?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 11:14, 2 Noiembrie 2008
Intrucit Decretul nr. 92/1976 privind carnetele de munca este inca in vigoare urmeaza sa promovati actiune pentru completarea cartii de munca cu mentiunile privind functiile indeplinite la angajator.
La momentul promovarii ati semnat actul aditional de modificare a incadrarii?

Chiar daca l-ati semnat, s-ar putea sa nu fi fost inregistrat la ITM pentru ca alminteri, inspectorul ITM ar fi sesizat angajatorul ca nu este trecut in cartea de munca acest act aditional.

Mergeti la sediu, la biroul Resurse Umane si solicitati inscrierea in cartea de munca a acestui act aditional. Faceti o cerere in dublu exemplar pe care obtineti numar de inregistrare de la secretariat sau de le Biroul Resurse Umane. Trebuie sa va rezolve situatia si sa va dea raspunsul in termenul legal de 30 de zile.
Nu am semnat nici un act aditional pt ca nu s-a intocmit. De multe ori m-am intrebat cum de nu mi-au innoit contractul de munca..insa am ales sa las asta in grija lor. Acum nu stiu ce sa fac.. merita sa ma zbat pt chestia asta? Ma afecteaza cu ceva daca ramane asa? (ma gandesc ca poate peste cativa ani imi va parea rau ca 2 ani si ceva de munca in vanzari, care ar fi trebuit sa ma ajute la cv, nu apar pe cartea de munca).
Sediul este in Bucuresti iar punctele de lucru din tara s-au inchis. Pot lua legatura telefonic cu directorul de resurse umane (cred). Decizia de incetare a activitatii.. este stampilata si de catre ITM (decizia in care scrie ca mi-am incetat activitatea din functia de reprezentant vanzari).
Înscrierile eronate vor fi rectificate de unitatea care păstrează carnetul de munca sau, dacă cel interesat nu mai este încadrat de ultima unitate, în baza actelor oficiale care atesta alte situaţii decît cele înscrise, rectificările certificindu-se în carnetul de munca.
Rectificarea din oficiu a inscrierilor efectuate, precum şi refuzul de a înscrie în carnetul de munca unele date rezultind din acte sau de a efectua rectificările unor înscrieri, se comunica celui în cauza, în scris şi motivat, în termen de 15 zile de la data luării măsurii.
Impotriva refuzului de a face rectificarea respectiva , titularul carnetului de munca se poate adresa cu plîngere la judecătoria în a carei raza teritorială îşi are sediul unitatea care a luat măsura respectiva, în termen de 30 de zile de la data comunicării.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Carnet de munca aura-octav aura-octav buna ziua, Va rog frumos sa ma ajutati cu urmatoarea problema.In anul 2006 am primit decizie de sef transporturi, eu am semnat la data respectiva decizia si ... (vezi toată discuția)
Carnet de munca covi covi In perioada 1997-2009 am lucrat la o firma ca functionar administrativ,in 2001 am terminat facultatea si am fost trecut pe functii cu studii superioare, fara ... (vezi toată discuția)
Neinscrierea functiei in carnetul de munca ionuti ionuti Buna ziua tuturor. Si de aceasta data apelez la voi, in speranta ca se va gasi cineva dispus sa-mi raspunda la intrebare: In luna Iunie 2008, in urma unei ... (vezi toată discuția)