avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 639 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... carnet de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

carnet de munca

buna ziua,
Va rog frumos sa ma ajutati cu urmatoarea problema.In anul 2006 am primit decizie de sef transporturi, eu am semnat la data respectiva decizia si acum cand fabrica este in lichidare am constatat ca in carnetul meu de munca este scris schimbarea salariului dar nu si schimbarea locului de munca si a functiei.Va rog sa ma ajutati , sa ma indrumati pentru a rezolva aceasta problema prin inscrierea in cartea de munca cu data respectiva a schimbarii functiei si locului de munca.
Cine poate face aceasta schimbare tinand cont ca cei care lucrau la resurse umane la data respectiva nu mai sunt in firma?
In acest moment in firma la resurse umane este angajaat un inspector din luna 01.2010.
Cel mai recent răspuns: Doina Elena , Consultant resurse umane 17:50, 5 Martie 2010
In speta dvs. modificarea in carnetul de munca o poate face angajatorul (serviciul resurse umane) si nu este legata de un anumit functionar , deci va puteti adresa pt. modificarea/completarea carnetului de munca inspectorului de care faceti vorbire .
Înscrierile eronate in carnetul de munca vor fi rectificate de unitatea care păstrează carnetul de munca sau, dacă cel interesat nu mai este încadrat de ultima unitate, în baza actelor oficiale care atesta alte situaţii decît cele înscrise, rectificările certificindu-se în carnetul de munca.
Modificarea trebuia sa se faca in baza unui act aditional. Acel act aditional trebuia sa cuprinda doua elemente care se modicau: felul muncii si salariul.
Daca acel act aditional nu a fost facut sau nu cuprinde si madificarea functiei, atunci, nu cred ca se mai aproba la ITM un act aditional de modificare cu aplicarea prevederii cu 2006.
Deci , trebuie vazut acel act aditional.

In alta ordine de idei, vad din mesajul dv.ca nu este vorba de nici un act aditional ci de o decizie interna. Ma tem, ca modificarea salariului s-a facut doar prin decizie interna (a se vedea si doc.scris in cartea de munca, in baza caruia s-a facut modificarea) si nu prin act aditional, ceea ce este complet gresit.
Cred ca este cam tardiv..... in ceea ce priveste modificarea functiei..... :sorry:
Ultima modificare: Vineri, 5 Martie 2010
Doina Elena, Consultant resurse umane

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incadrare functie in cartea de munca kokain kokain buna seara! M-am angajat in aprilie 2006 intr-o firma nationala ca agent de livrari. In august 2006 am fost promovat ca si reprezentant vanzari pana cand pe ... (vezi toată discuția)
Carnet de munca covi covi In perioada 1997-2009 am lucrat la o firma ca functionar administrativ,in 2001 am terminat facultatea si am fost trecut pe functii cu studii superioare, fara ... (vezi toată discuția)
Inscrisuri in carnetul de munca liviumihai liviumihai buna seara ce mai este de facut daca o decizie de schimbare a functiei si a salariului data in 2006 nu a fost inscrisa in carnetul de munca decat ca schimbare ... (vezi toată discuția)