avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 410 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Lege deschidere baruri/cafenele in apropierea scolilor.
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Lege deschidere baruri/cafenele in apropierea scolilor.

Buna ziua,

Doresc sa imi deschid un mic bar/cafenea si spatiul pe care l-am gasit de inchiriat este in apropierea unei scoli (cca 50 m de scoala). Am inteles de la cineva ca nu poti deschide un bar la mai putin de 200 m de scoala, este adevarat? De altfel chiar dupa colt este un alt bar deschis deja asa ca sunt nelamurita.
Cel mai recent răspuns: Onofrei Marcel , utilizator 09:51, 14 Noiembrie 2010
Da, nu s epoate deschide bar, dar depinde ce activitate se desfasoara in barul acela pentru ca : "se interzice amplasarea la o distanta mai mica de 200 m fata de scoli, de internate sau lacasuri de cult, a localurilor în care se prezinta programe de striptease sau erotice"

Dar ceea ce tre sa stii este:
ART. 1
In incinta unitatilor de invatamint de toate gradele, a caminelor si locurile de cazare pentru elevi si studenti, in curtile acestor imobile, precum si pe trotuarele sau pe aleile de acces in aceste unitati, se interzice comercializarea ori expunerea spre vinzare a bauturilor alcoolice, a tipariturilor si inregistrarilor audio si video cu continut obscen.
In spatiile prevazute la alin. 1 - cu exceptia celor afectate invatamintului superior - se interzice, de asemenea, si comercializarea ori expunerea spre vinzare a tigarilor si a celorlalte produse din tutun.
Extras din HG nr. 128 din 30 martie 1994 privind unele masuri pentru asigurarea conditiilor de dezvoltare fizica si morala a elevilor si studentilor
Care este actul normativ care interzice amplasarea barurilor şi discotecilor la mai puţin de 200 metri de şcoli?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum sa rezolv cererea unor clienti leontin68 leontin68 Am deschis un magazin mixt la tara,problema este ca,destul de multi clienti,imi cer sa comercializez si bauturi alcoolice,mentionez ca magazinul se afla la ... (vezi toată discuția)
Art. 1 din hg 128/1994 andreea_ara andreea_ara Buna ziua...as avea rugamintea sa-mi raspundeti cu provire la o problema. Eu am un bar la parterul unui bloc si in aceeasi scara pe spate, perete in perete cu ... (vezi toată discuția)
Site pentru adulti legal? georgeandru georgeandru www.picioare.110mb.com Sunt interesat sa aflu daca acest tip de site este legal dpdv al legilor romanesti. Din cate observ el nu contine nuditate, dar este ... (vezi toată discuția)