Doresc sa imi deschid un mic bar/cafenea si spatiul pe care l-am gasit de inchiriat este in apropierea unei scoli (cca 50 m de scoala). Am inteles de la cineva ca nu poti deschide un bar la mai putin de 200 m de scoala, este adevarat? De altfel chiar dupa colt este un alt bar deschis deja asa ca sunt nelamurita.
Da, nu s epoate deschide bar, dar depinde ce activitate se desfasoara in barul acela pentru ca : "se interzice amplasarea la o distanta mai mica de 200 m fata de scoli, de internate sau lacasuri de cult, a localurilor în care se prezinta programe de striptease sau erotice"
Dar ceea ce tre sa stii este: ART. 1
In incinta unitatilor de invatamint de toate gradele, a caminelor si locurile de cazare pentru elevi si studenti, in curtile acestor imobile, precum si pe trotuarele sau pe aleile de acces in aceste unitati, se interzice comercializarea ori expunerea spre vinzare a bauturilor alcoolice, a tipariturilor si inregistrarilor audio si video cu continut obscen.
In spatiile prevazute la alin. 1 - cu exceptia celor afectate invatamintului superior - se interzice, de asemenea, si comercializarea ori expunerea spre vinzare a tigarilor si a celorlalte produse din tutun. Extras din HG nr. 128 din 30 martie 1994 privind unele masuri pentru asigurarea conditiilor de dezvoltare fizica si morala a elevilor si studentilor