avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 504 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... art. 1 din HG 128/1994
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

art. 1 din HG 128/1994

Buna ziua...as avea rugamintea sa-mi raspundeti cu provire la o problema. Eu am un bar la parterul unui bloc si in aceeasi scara pe spate, perete in perete cu mine se afla o gradinita. Vecinii nu sunt de acord cu acest bar, chiar daca respect programul de odihna si am doar un televizor. Locararii (fara cei de la gradinita) mi'au facut mai multe reclamatii(la asociatia de propietari, la primarie, la directia sanitara) in baza art1 HG 128/1994 si in baza art 4 din Ordinul 536/1997 emis de Ministerul Sanatatii. As vrea sa stiu daca pt situatia mea aceste articole au relevanta. Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Marcel Mihalache , Avocat 19:46, 3 Martie 2012
Prevederile art. 1 din HOTARIREA nr. 128/1994 nu au relevanta in cazul dvs,.pentru ca inteleg faptul ca acea gradinita se afla lipita de peretele din spatele barului, cu intrare pe alta strada.
In alta ordine, acel articol se refera la buticuri sau tarabe amplasate in incinta sau pe trotuarul acestor institutii de invatamant, care iarasi nu este cazul.
Dar, in legatura cu art. 4 din Ordinul 536, situatia este mai delicata, pentru ca este vorba de disconfort produs de zgomote, fum, etc.
Pentru aceasta, solicitati reclamantilor dovada ca dvs. depasiti limita decibelilor maximi admisi, care se masoara cu aparate speciale, si apoi vedeti daca va incadrati in aceste norme.
Eventual, izolati fonic incinta barului.
va multumesc pt raspuns
Buna ziua, vreau sa deschid un magazin mixt prin care sa comercializez bauturi alcoolice si tigari problema este ca am in apropiere o gradinita si o scoala! Intre spatiul in care vreau sa deschid eu magazinul si gradinita este o casa numai ca casa si spatiul este inregistrata pe alta strada, acum este cea mai mare problema spatiul in care vreau eu sa deschid magazinul figureaza la aceeasi adresa cu scoala cu toate ca este o casa intre ele! Se pot comercializaza produsele alcoolice si tigari in spatiul respectiv?
~ Conținut șters la cerere ~
Chiar daca din punct de vederea al nomenclaturii stradale cele doua locatii coincid (scoala si magazinul), dar daca din punct de vedere constructiv ele se afla in locatii diferite si nu va aflati in vreuna din situatiile descrise de art. 1 din HOTARIREA nr. 128/1994, nu ar trebui sa aveti probleme.
Astfel, sa nu va aflati "In incinta unitatilor de invatamint de toate gradele, a caminelor si locurile de cazare pentru elevi si studenti, in curtile acestor imobile, precum si pe trotuarele sau pe aleile de acces in aceste unitati..."

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Lege deschidere baruri/cafenele in apropierea scolilor. nicoleta vomvea nicoleta vomvea Buna ziua, Doresc sa imi deschid un mic bar/cafenea si spatiul pe care l-am gasit de inchiriat este in apropierea unei scoli (cca 50 m de scoala). Am ... (vezi toată discuția)
Hg 128/1994/ mymymymy mymymymy Buna ziua, va rog sa-mi spuneti , la ce distanta poate fi amplasat un bar/mag.unde se pot vinde bauturi alcoolice, tigari de o scoala in provincie.(in HG ... (vezi toată discuția)
Cum sa rezolv cererea unor clienti leontin68 leontin68 Am deschis un magazin mixt la tara,problema este ca,destul de multi clienti,imi cer sa comercializez si bauturi alcoolice,mentionez ca magazinul se afla la ... (vezi toată discuția)