Am cumparat de la cineva un apartament acum 9 ani dar nu am facut actele de vanzare-cumparare.Pe parcursul acestor ani l-am rugat sa -mi faca actele dar nu a mai vrut.In tot acest timp eu am locuit acolo cu familia.Fiind plecata la parintii mei o perioada,acesta a schimbat yala la apartament si mi-a spus sa-mi iau lucrurile din apartament pentru ca el vrea sa locuiasca acolo.Va rog frumos sa-mi spuneti ce pot sa fac in cazul acesta!
Puteti pune in vedere acelei persoane faptul ca ati consultat un avocat prezentandu-i totodata si chitanta de mana semnata de el si v-a comunicat ca fapta dansului se incadreaza la art.200 Cod penal Tulburarea de posesie
. - Ocuparea, in intregime sau in parte, fara drept, a unui imobil aflat in posesia altuia, se pedepseste cu inchisoare de la o luna la 2 ani sau cu amenda.
Daca fapta prevazuta in alin. 1 se savarseste prin violenta sau amenintare ori prin desfiintarea sau stramutarea semnelor de hotar, a unui imobil aflat in posesia altuia, pedeapsa este inchisoarea de la 6 luni la 5 ani.
Daca fapta prevazuta in alin. 2 se savarseste de doua sau mai multe persoane impreuna, pedeapsa este inchisoarea de la unu la 7 ani.
Daca imobilul se afla in posesia unei persoane private, cu exceptia cazului cand acesta este in intregime sau in parte al statului, actiunea penala se pune in miscare la plangerea prealabila a persoanei vatamate. Impacarea partilor inlatura raspunderea penala.
Fata de aceste prevederi puteti sa-i puneti in vedere ca, daca nu se va indrepta, ve-ti actiona in consecinta.
O noapte linistita.