avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 393 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... divort cu credit de nevoi personale
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

divort cu credit de nevoi personale

Am contractat 2 credite de nevoi personale impreuna cu sotul, in timpul casatoriei.
Cu primul am cumparat un teren caruia intre timp i s-a dublat valoarea.
Intrebarea este: pot prelua eu acest credit in urma divortului, urmand a-i achita jumatate din ce am achitat impreuna pana in momentul respectiv? El vrea jumatate din valoarea ACTUALA la nivelul pietei,
adica o suma mult mai mare. Mentionez ca doar cca 10% din credit a fost achitata. Se face vreo evaluare a terenului? Se poate opune sotul la a prelua eu ratele si sa insiste sa il vindem, sa achitam tot la banca si sa ramanem cu restul banilor? Eu as prefera sa achit in continuare ratele, avand in vedere ca avem si un copil mic si o privesc ca pe o investitie. Al 2-lea credit e mai mic si nu exista acte cum ca am fi cumparat ceva cu el. Mi-am imprumutat sora, dar el poate pretinde ca s-a cumparat ceva si sa vrea acum cota-parte, desi nu e adevarat? (martori, ceva).
Inca ceva: sotul afirma ca se opune divortului. Poate astfel tergiversa mult timp pronuntarea sentintei? Multumesc.
Cel mai recent răspuns: praetore , utilizator 17:51, 16 Noiembrie 2007
#-o oau ce complicat, cel mai bine ar fi sa iti angajezi un avocat specializat si pe comercial pe langa cel specializat in divort, pentru ca s*ar putea sa ai niste probleme mari cu creditele respective, si sa te gandesti la niste motivatii solide pt divort (nu poate fi cauza neconsumarii sexuale a casatoriei de vreme ce aveti un copil)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj credit mih_v mih_v Am de partajat cu sotul un credit de nevoi personale, cu care am cumparat un teren. Intre timp valoarea terenului s-a dublat. Eu as vrea sa preiau acest credit ... (vezi toată discuția)
Divort cu partaj caterine caterine Buna seara..am si eu o intrebare.Sunt casatorit de 2 ani din aceasta casatorie a rezultat un baietel in vrsta de 1 an si 6 luni.Inaintea casatoriei am locuit ... (vezi toată discuția)
Drept de proprietate prima casa ContSters143842 ContSters143842 Mentionez ca nu sunt casatorita dar prietenul meu doreste sa achizitioneze un apartament prin programul Prima Casa inainte de casatorie.As dori sa stiu daca ... (vezi toată discuția)