avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 753 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Contract de asociere in participatiune
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Contract de asociere in participatiune

O persoana juridica romana (SRL) incheie un contract de asociere in participatiune cu o persoana fizica romana. Persoana fizica prezinta ca aport in cadrul asocierii un teren , iar persoana juridica prezinta ca aport la asociere finantarea pentru construirea unui imobil. In cadrul acestui contract, legat de distribuirea beneficiilor asocierii se stipuleaza : " asociatul prim - persoana juridica - primeste 75% din pretul de vanzarea al constructiei, iar asociatul secund - persoana fizica - primeste 25% din pretul de vanzare al constructiei ". Nu se face referire in niciun fel la participarea la pierderi.
Este valabil acest contract, avand in vedere faptul ca nu se face referire la profit (care este de fapt scopul asocierii, nu?) si nu exista nicio precizare legata de suportarea pierderilor ? Societatea comerciala plateste impozit pe profitul realizat prin vanzare, deci suporta singura aceste cheltuieli, avand in vedere faptul ca persoana fizica, conform contractului, trebuie sa primeasca 25% din PRETUL DE VANZARE si nu din profit.
Multumesc foarte mult.

Alte discuții în legătură

Asociere in participatiune virginia.duta virginia.duta In cadrul functionarii unui contract de asociere in participatiune intre o persoana fizica si un SRL (persoana fizica prezinta ca aport la asociere un teren, ... (vezi toată discuția)
Asociere persoane fizice administrare site jarrel jarrel Buna ziua, lucrez impreuna cu un prieten la administrarea unui site (ca persoane fizice, nu PFA, firme etc). De comun acord am stabilit ca eu sa beneficiez de ... (vezi toată discuția)
Asociatia in participatiune antoaneta31 antoaneta31 Sotul meu a semnat un contract de asociere in participatiune cu o persoana fizica ptr 10 ani,obligatiile,profitul si pierderile din contract ii mentiona pe ... (vezi toată discuția)