avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 504 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Asociere in participatiune
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Asociere in participatiune

In cadrul functionarii unui contract de asociere in participatiune intre o persoana fizica si un SRL (persoana fizica prezinta ca aport la asociere un teren, iar SRL-ul finanteaza construirea unui imobil pe acest teren) , se stipuleaza participarea la profit astfel : persoana fizica primeste 25% din pretul de vanzare al constructiei si SRL-ul 75 % . Contabila SRL-ului , la vanzarea imobilului, inregistreaza pe venit doar 75% din valoarea cladirii , diferenta de 25% inregistrand-o in 462. Este corecta inregistrarea ? De asemenea nu tine contabilitate asocierii (nu lucreaza cu 458), ci doar a inregistrat 211=167 - pentru terenul adus in asociere . Este corect asa ? Asta nu inseamna ca terenul, fiind in 211, este proprietatea SRL - ului ?
Multumesc foarte frumos .

Alte discuții în legătură

Contract de asociere in participatiune virginia.duta virginia.duta O persoana juridica romana (SRL) incheie un contract de asociere in participatiune cu o persoana fizica romana. Persoana fizica prezinta ca aport in cadrul ... (vezi toată discuția)
Asociere adrianabresug adrianabresug o societate are probleme financiare si doreste o asociere cu o alta societate ,este posibila asocierea intre o societate cu raspundere limitata si o societate ... (vezi toată discuția)
Asocierea si administrarea unei cladiri Mihai_ Mihai_ Buna , Problema mea sta in felul urmator : eu am un teren si vreau sa ma asociez cu cineva care are capitalul necesar pentru construirea unei cladiri ,care ... (vezi toată discuția)