avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 788 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025: Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Asociere in participatiune
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Asociere in participatiune

In cadrul functionarii unui contract de asociere in participatiune intre o persoana fizica si un SRL (persoana fizica prezinta ca aport la asociere un teren, iar SRL-ul finanteaza construirea unui imobil pe acest teren) , se stipuleaza participarea la profit astfel : persoana fizica primeste 25% din pretul de vanzare al constructiei si SRL-ul 75 % . Contabila SRL-ului , la vanzarea imobilului, inregistreaza pe venit doar 75% din valoarea cladirii , diferenta de 25% inregistrand-o in 462. Este corecta inregistrarea ? De asemenea nu tine contabilitate asocierii (nu lucreaza cu 458), ci doar a inregistrat 211=167 - pentru terenul adus in asociere . Este corect asa ? Asta nu inseamna ca terenul, fiind in 211, este proprietatea SRL - ului ?
Multumesc foarte frumos .

Alte discuții în legătură

Contract de asociere in participatiune virginia.duta virginia.duta O persoana juridica romana (SRL) incheie un contract de asociere in participatiune cu o persoana fizica romana. Persoana fizica prezinta ca aport in cadrul ... (vezi toată discuția)
Asociere adrianabresug adrianabresug o societate are probleme financiare si doreste o asociere cu o alta societate ,este posibila asocierea intre o societate cu raspundere limitata si o societate ... (vezi toată discuția)
Asocierea si administrarea unei cladiri Mihai_ Mihai_ Buna , Problema mea sta in felul urmator : eu am un teren si vreau sa ma asociez cu cineva care are capitalul necesar pentru construirea unei cladiri ,care ... (vezi toată discuția)