avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1074 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Asocierea si administrarea unei cladiri
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Asocierea si administrarea unei cladiri

Buna ,
Problema mea sta in felul urmator : eu am un teren si vreau sa ma asociez cu cineva care are capitalul necesar pentru construirea unei cladiri ,care sa contina spatii comerciale ,pe acel teren. Prin ce tip de contract se poate realiza aceasta asociere si cum ar fi mai avantajos sa se faca administrarea acestei cladiri dupa terminarea ei : persoana juridica sau pers.fizic ?

Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Romică Stoica , Consilier juridic 17:28, 17 Decembrie 2006
Buna seara,
Prin contract de societate comerciala intrand in societate dumneavoastra cu terenul ca si capital iar cealalta persoana cu suma respectiva.Administrarea cladirii este bine sa se faca de catre o persoana juridica din mai multe puncte de vedere...:">
Ori deschizi societate si fiecare vine cu aportul de care dispune, transformat in parti sociale, si impozitul va fi de 19-32% pt banii scosi din s.c., administrarea fiind facuta numai prin societate.
Un alt inconvenient este acela ca dvs. renuntati la dreptul de proprietate asupra terenului, in favoarea s.c.-ului.
A doua posibilitate ar fi un contract de asociere in participatiune intre voi, urmand ca spatiile sa fie administrate (inchiriate) pe persoana fizica cu un impozit de 12% din incasari (chirii), ori pe s.c. cu toate drepturile si obligatiile?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Asociatia in participatiune antoaneta31 antoaneta31 Sotul meu a semnat un contract de asociere in participatiune cu o persoana fizica ptr 10 ani,obligatiile,profitul si pierderile din contract ii mentiona pe ... (vezi toată discuția)
Un alt fel de asociere? inquisitor inquisitor Se poate efectua o asociere intre 2 persoane juridice (fiecare vine cu ceva diferit, de ex., una cu brevetul, cealalta cu mana de lucru si spatiu), dar FARA ... (vezi toată discuția)
Contract de asociere in participatiune virginia.duta virginia.duta O persoana juridica romana (SRL) incheie un contract de asociere in participatiune cu o persoana fizica romana. Persoana fizica prezinta ca aport in cadrul ... (vezi toată discuția)