avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 825 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... asociatia in participatiune
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

asociatia in participatiune

Sotul meu a semnat un contract de asociere in participatiune cu o persoana fizica ptr 10 ani,obligatiile,profitul si pierderile din contract ii mentiona pe amandoi.Sotul meu a venit cu societatea comerciala,constructia cladirii,marfa tot ptr un magazin si un bar,iar cealalta parte doar cu terenul.Dupa doi ani persoana <doar cu terenul>ne-a dat in jedecata ca nu si-a primit profitul in fiecare an.Societatea nu avea profit.Dupa un an am inchis societatea comerciala si persoana cu teren a intrat in cladire si a inchiriat spatiul fiind in litigiu cu noi.Toate autorizatiile sun pe numele pers.cu terenul:(.La judecatorie am cerut rezilerea contractului si sa plateasca suma cat a costat constructia cladirii.Rezilierea si anularea contractului am obtinut-o dar restul nu.Nu de curand judecatorul ne-a respins cerea noastra de a ni se da banii pe cladire si cred ca urmeaza sa mergem la tribunal cu decizia loata.Va rugam din sufelt sa ne spune-ti ce se intampla si ce sa facem mai departe?Va multumim!
Cel mai recent răspuns: kappauser , utilizator 20:49, 13 Iunie 2011
Cititi Codul comercial Art251-256 referitoare la asociatia in participatiune.

Apoi cititi inca o data contractul de asociere. Cine a fost asociatul titular?

Cu privire la aportul in natura, bunurile aduse aport de asociatii participanti trec automat in proprietatea asociatului titular, daca in contract nu se prevede altfel. Contractul trebuie sa stipuleze clar ca la incetarea asocierii bunurile se intorc in patrimoniul persoanelor care le-au aportat, pentru a avea dreptul de a primi aceste bunuri, sau daca restituirea nu este posibila (ceea ce este cazul unei cladiri pe un teren) pentru a primi despagubirile pentru daunele suferite.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Asociere in participatiune iuliana0740 iuliana0740 O firma cu activitate doreste sa incheie un contract de asociere in participatiune si sa aduca aport la capitalul unei societati noi o cladire.Ce pasi ... (vezi toată discuția)
Contract de asociere in participatiune virginia.duta virginia.duta O persoana juridica romana (SRL) incheie un contract de asociere in participatiune cu o persoana fizica romana. Persoana fizica prezinta ca aport in cadrul ... (vezi toată discuția)
Asociere fara avizul asociatiei de proprietari ex_pa ex_pa Suntem o asociatie de proprietari care are in proprietate un mic spatiu comercial situat la parterul blocului. Societatea care avea in inchiriere acest spatiu, ... (vezi toată discuția)