avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 783 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... asociere in participatiune
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

asociere in participatiune

O firma cu activitate doreste sa incheie un contract de asociere in participatiune si sa aduca aport la capitalul unei societati noi o cladire.Ce pasi trebuie sa parcurga cele doua firme?
Cel mai recent răspuns: Dan Cozma , Consilier juridic 13:02, 1 Februarie 2011
O asociere in participatiune nu da nastere unei societati noi.
Aceasta este un contract comercial in care o parte numita asociat principal sau asociat titular convine cu celelalte parti la acord sa efectueze impreuna o anumita operatiune comerciala, mai multe sau chiar intregul lor comert, impartind beneficiile si pierderile.
Ce trebuie retinut este aspectul ca aceasta societate nu creaza o persoana juridica (art.253 C.com.), iar asociatii nu sunt tinuti de indeplinirea nici unei formalitati in afara de cea de a incheia contractul de asociere in scris.(art.256 C.com.)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de parteneriat intre 2 firme AresG AresG Buna , Problema mea sta in felul urmator : eu am o firma si vreau sa ma asociez cu cineva care detine alta firma . prin contract intre firme . Vreau in asa ... (vezi toată discuția)
Speta asociere in participatiune cesiune parti sociale masterperformance masterperformance Buna seara, Am urmatoarea speta: 2 societati comerciale au incheiat un contract standard de asociere in participatiune. Datorita faptului ca beneficiile ... (vezi toată discuția)
Contract de asociere in participatiune kas_ kas_ pot incheia un astfel de contract intre o societate comerciala si o persoana fizica? PF ar promova produsele si serviciile firmelor din grup si ar primi in ... (vezi toată discuția)