avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 517 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Gradul de rudenie
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Gradul de rudenie

Sunt recunoscuti socrii, legal, rude de gradul I?
Cel mai recent răspuns: marina.vasilescu , utilizator 13:35, 8 Septembrie 2010
Nu, socrilor le este recunoscuta calitatea de afini, adica rude prin alianta.
La rudenia în linie dreaptă, gradul de rudenie se socoteşte după numărul naşterilor. Astfel, fiul şi tatăl sunt rude de gradul I. Dv. cu socrii dv. nu sunteti rude de gradul I.
Afinitatea sau alianţa reprezintă legătura dintre soţ şi rudele celuilalt soţ, adică legătura dintre cumnaţi ori cea dintre socrii şi ginere sau noră.

multumesc pentru interesul acordat. E un aspect f important pt mine si de aceea insist. Trebuie sa suspend raportul de serviciu, avand ca motivatie plecarea din tara pentru ingrijirea socrului meu, din cauza starii precare de sanatate in care se afla.
Pot avea nefericita surpriza sa-mi fie refuzata cererea? Ce modalitate pot avea, data fiind urgenta situatiei(cumnata mea are mare nevoie de mine,eu fiind singura persoana care-o pot ajuta!). multumesc
pot face trimitere la art. 95 alin 2" Raportul de serviciu se poate suspenda la cererea motivata a functionarului public, pentru un interes personal legitim, in alte cazuri decat cele prevazute la alin. (1) si la art. 94 alin. (1), pe o perioada cuprinsa intre o luna si 3 ani", cu documente justificative( scrisoare medicala prin care se atesta starea de sanatate ce necesita ingrijire)?

art. 94, alin. 1, lit g "efectueaza tratament medical in strainatate, daca functionarul public nu se afla in concediu medical pentru incapacitate temporara de munca, precum si pentru insotirea sotului sau, dupa caz, a sotiei ori a unei rude pana la gradul I inclusiv, in conditiile legii" .
Nu inteleg la acest ultim paragraf ce trebuie sa inteleg prin "in conditiile legii".

multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Grad de rudenie iulia_iuliana iulia_iuliana ce grad de rudenie exista intre socrii si ginere, respectiv nora (vezi toată discuția)
Martor in procesul civil-grad de rudenie ContSters115731 ContSters115731 Sunt in proces in calitate de parata,iar reclamanta a solicitat audierea ca martor a cumnatei ei,respectiv sotia fratelui...este admisibila ca martor? (vezi toată discuția)
Este corecta eliminarea martorului pe motiv de afinitate ? stroe maqrcel stroe maqrcel Am un proces de contestare a unui act de intretinere si martorul principal a fost respins pe motiv de rudenie prin afinitate.Gradul ar fi: eu(nepotul ... (vezi toată discuția)