avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 925 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... dreptul de petitonare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

dreptul de petitonare

am vrut sa depun o sesizare prin telefon la firma de cablu rds. sesizam un deranjament in furnizarea serivciului de calu tv,respectin pe unul din posturile tv imaginea este distorsionata fata de sunet. am verificat acest aspect pe toate cele 3 teelvizoare pe care le am. raspunsul celor de la relatii cu clinetii de la rds a fost ca nu e de la ei defectiunea si nu imi dau numar de inregistrare la sesizare. eu am solicitat un raspuns scris la sesizarea mea . am sa trmiti o sesizare scrisa pe fax si email. dar pot invoca ca dreptul de petionare este reglementat prin lege si ca atare ei trebuiau sa-mi dea nr de inregistrare si raspuns la sesizarea mea? citind Legea nr. 233/2002 pentru aprobarea Ordonantei Guvernului nr. 27/2002
privind reglementarea activitatii de solutionare a petitiilor
(publicata in Monitorul Oficial nr. 296 din 30 aprilie 2002) am remarcat ca se refera doar la instituiile publice. rds e o firma privata. se aplica aceeasi reglemetare legala? m-am saturat ca toate institutiile ,dar mai ales cele private sa-si bata joc de consumatori,mai ales cind noi platim pt servciul prestat. apoi intentionez sa fac o reclaamtie la opc. am mai reclamat si in alte rinduri la opc firma rds pt ca nu furnizau in parametrii stabiliti in contract serviciul d einternet. si opc-ul a fost f prompt. trebuie ca fiecare din noi sa ia atitudine atunci cind furnizorii nu-si indeplinesc obligatiile. daca toti am face la fel poate nu isi mai permit sa-si bata joc de noi. eu asa gindesc. imi cer scuze daca am retinut atentia si am deviat putin de la intrebare.
Cel mai recent răspuns: ContSters478 , utilizator 22:26, 18 Noiembrie 2007
1. Orice persoana care se considera vătămată într-un drept al sau ori într-un interes legitim, de către o autoritate publica, printr-un act administrativ sau prin nesoluţionarea în termenul legal a unei cereri, se poate adresa instanţei de contencios administrativ competente, pentru anularea actului, recunoaşterea dreptului pretins sau a interesului legitim şi repararea pagubei ce i-a fost cauzată. Interesul legitim poate fi atât privat, cat şi public - art.1 din Legea nr.554/2004 a contenciosului administrativ.
sau
2. Poti face o sesizare la Oficiul pentru Protectia Consumatorului.
ma refeream la faptul daca se aplica prevederile legii mentionate mai sus si in cazul sesizarii unei firme private,deoarece din textul legii eu am citti ca aceasta se refera doar la institutiile publice.multumesc pt raspuns.
In cazul tau este aplicabila Legea nr.554/2004 a contenciosului administrativ si nu Ordonanta Guvernului nr. 27/2002 privind reglementarea activitatii de solutionare a petitiilor
Ultima modificare: Marți, 13 Noiembrie 2007
Cornel Vasile, Consilier juridic
Dreptul la petitionare se refera exclusiv la relatia cetateanului cu institutiile statului.

In cazul tau se aplica plangerea catre OPC si probabil catre conducerea RDS.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Legea 554/2004 Tarzan2012 Tarzan2012 In legea 554/2004 a contenciosului administrativ, se face referire la autoritatile publice. In momentul cand se depune o petitie la o firma sau o institutie ... (vezi toată discuția)
Facturi aberante energie electricã modreamarin modreamarin Ca urmare a schimbării contorului de energie electrică [b]după[/b] expirarea plombei metrologice, mi-a fost înregistrat un consum de energie electrică de ... (vezi toată discuția)
Raspuns la sesizare drnc23 drnc23 Buna ziua. Acum mai bine de 30 zile am facut o sesizare la inspectia in constructii de la Primaria Municipiului Bucuresti , si in afara unui telefon de la ( ... (vezi toată discuția)