Am o intrebare. O persoana care a luat credit a decedat. La respectivul credit era asociata si o asigurare de viata. Mai este valida asigurarea de viata daca exista si un codebitor la contractul de credit? Suma ramasa de plata va trebui achitata de codebitor sau va fi preluata de asigurare?
Va multumesc!
In mod normal suma asigurata ar trebui sa acopere in intregime debitul, dar e bine sa cititi cu atentie contractul de asigurare sa nu apara surprize. E greu de crezut ca debitul ar fi "spart" in doua si asigurarea sa actioneze separat pe cei doi co-debitori. Ar insemna ca sunt de fapt doua credite paralele.
In general creditele bancare se dau unei singure persoane iar coplatitor este un membru al familiei ( sot/ sotie , copii ) dar polita de asigurare se face pe o singura persoana, cea care semneaza actele de credit, iar la mentiuni va apare cine este beneficiarul politei. Asa ca daca se doreste ca asiguratorul sa achite debitul, unul din membrii familiei va trebui sa depuna la asigurator documentele pe care acesta le solicita.
Credit ipotecar
cris113
Buna ziua As dori sa intreb daca am un credit ipotecar in care am calitatea de co-platitor , sotul fiind titularul creditului, in cazul divortului , lasandu-i ... (vezi toată discuția)