avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 617 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... debitor decedat, asigurare valabila daca exista ...
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

debitor decedat, asigurare valabila daca exista codebitor?

Am o intrebare. O persoana care a luat credit a decedat. La respectivul credit era asociata si o asigurare de viata. Mai este valida asigurarea de viata daca exista si un codebitor la contractul de credit? Suma ramasa de plata va trebui achitata de codebitor sau va fi preluata de asigurare?
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Adrian Tudor , Consultant asigurari 22:24, 8 Septembrie 2010
In mod normal suma asigurata ar trebui sa acopere in intregime debitul, dar e bine sa cititi cu atentie contractul de asigurare sa nu apara surprize. E greu de crezut ca debitul ar fi "spart" in doua si asigurarea sa actioneze separat pe cei doi co-debitori. Ar insemna ca sunt de fapt doua credite paralele.

Succes!
Multumesc frumos pentru raspuns.
In general creditele bancare se dau unei singure persoane iar coplatitor este un membru al familiei ( sot/ sotie , copii ) dar polita de asigurare se face pe o singura persoana, cea care semneaza actele de credit, iar la mentiuni va apare cine este beneficiarul politei. Asa ca daca se doreste ca asiguratorul sa achite debitul, unul din membrii familiei va trebui sa depuna la asigurator documentele pe care acesta le solicita.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Titular imprumut decedat marius_cluj marius_cluj buna ziua, datele problemei sunt: credit de nevoi personale ~20 k eur : un titular, un coplatitor si o ipoteca pe un apartament care nu apartinea ... (vezi toată discuția)
Credit ipotecar cris113 cris113 Buna ziua As dori sa intreb daca am un credit ipotecar in care am calitatea de co-platitor , sotul fiind titularul creditului, in cazul divortului , lasandu-i ... (vezi toată discuția)
Co-debitor credit popa_ioan_1980 popa_ioan_1980 Buna dimineata. Ma adresez comunitatii avocatnet cu urmatoarea speta: In anul 2007, necasatorit fiind am contractat un credit de nevoi personale cu ipoteca ... (vezi toată discuția)