avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 993 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Schimbare functie si micsorare salariu
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Schimbare functie si micsorare salariu

Buna ziua. Avem o angajata careia societatea vrea sa ii schimbe functia si sa ii micsoreze salariul. Dar aceasta nu este de acord . Citind CCM la nivelul societatii am vazut ca ii putem oferi un alt post de munca iar daca nu se conformeaza si nu il accepta o putem concedia. Intrebarea mea este prin ce fel de hartii trebuie sa ii ofer alt loc de munca si ce ar trebui sa scriu acolo? Exista un formular tip sau pur si simplu scriu ca i se ofera locul de munca.....

Sau ii pot scoate din functiile pe care le are in fisa postului si asa pot justifica micsorarea de salariu si schimbarea de functie?

Multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:16, 8 Septembrie 2010
modificarea oricaror elemente ale c.i.m. se face prin act aditional la c.i.m. semnat de ambele parti.
daca aveti motive, si cu respectarea procedurii prev. de c.mun., puteti trece la concediere.
ok multumesc..dar intrebarea era alta.....cum ii ofer eu acestei persoane un alt post si in baza la ce?
Ca sa ii oferiti un alt post trebuie sa il desfiintati pe cel existent. Ca sa il desfiintati pe cel existent trebuie sa intocmiti toti pasii privind concedierea individuala (sau colectiva,daca mai sunt si alte persoane in aceasta situatie). Nu ii puteti impune salariatului schimbarea functiei si a salariului prin oferirea unui alt post din societate. Acest lucru este realizabil numai prin act aditional in care ambele parti semneaza.
multumesc...in cazul in care se ajunge la concediere, 6 luni nu avem voie sa angajam pe nimeni pe acel post? In CCM al societatii spune doar de concedierile colective, nu si de cele individuale
AnnaMaria_ru a scris:

multumesc...in cazul in care se ajunge la concediere, 6 luni nu avem voie sa angajam pe nimeni pe acel post? In CCM al societatii spune doar de concedierile colective, nu si de cele individuale

Desfiintarea unui post trebuie sa fie reala si efectiva nu doar un motiv de a scapa de un salariat.........
In alta ordine de idei.........trebuie sa actionati conform prevederilor din CCM.

Alte discuții în legătură

Reangajare salariat urmata de o viitoare concediere cristina69 cristina69 Buna ziua. V-as ruga daca puteti sa ma lamuriti cu privire la urmatoarele: Un fost angajat (care a fost concediat in timp ce se afla in incapacitate temporara ... (vezi toată discuția)
Concediere art.65 pirko pirko Buna ziua, Va prezint urmatoarea situatie: un angajat cu functia de contabil este concediat conform art. 65 alin 1 din Codul Muncii, i se da un preaviz de 20 ... (vezi toată discuția)
Abuz in serviciu sau nu ! loara123 loara123 Dupa ce timp de 2 ani m-am judecat cu institutia statului in care lucrez, am castigat definitiv procesul si am fost repus pe functia pe care o am avut-o 7 ani ... (vezi toată discuția)