avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1036 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Abuz in serviciu sau nu !
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Abuz in serviciu sau nu !

Dupa ce timp de 2 ani m-am judecat cu institutia statului in care lucrez, am castigat definitiv procesul si am fost repus pe functia pe care o am avut-o 7 ani la rand si de pe care am fost inlaturat abuziv. Cei de la institutie nu au vrut sa puna in aplicare hotararea definitiva asa ca am apelat la executare silita si astfel am fost repus pe functie. Imediat institutia a deschis in instanta un proces de suspendare a executarii silite cu care am tot umblat prin tribunale de vreo 9 luni si care s-a incheiat prin neprezentarea lor abia acum cateva zile. Acum vor sa schimbe organigrama si sa desfiinteze functia mea drept razbunare. Mai am o alta cale legala de atac sau trebuie sa tac si sa-i las sa se razbune ????:((
Mentionez ca in cazul in care se va modifica organigrama nu voi fi concediat ci voi fi trecut pe o functie de executie cu o reducere de salariu semnificativa, de aprox. 600 lei.
Ultima modificare: Luni, 6 Iulie 2015
loara123, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:07, 6 Iulie 2015
Puteti constesta din nou decizia de modificare a c.i.m. , ca urmare a adoptarii noii organigrame.
Nu exista un c.i.m ci doar contract colectiv de munca. Pot sa atac in instanta faptul ca nu am contract individual de munca. Altceva nu pot ataca ?
Nu aveti cum sa aveti numai contract colectiv de munca.

Sunteti functionar public sau personal contractual?
Personal contractual. Am intr-adevar un c.i.m care a fost incheiat la data angajarii mele in institutie, care insa nu a mai fost completat cu act aditional nici cand eram pe functie nici cand am fost data jos de pe functie, ceea ce banuiesc ca e nelegal. Deci puteti sa ma sfatuiti pe ce pot introduce actiune in instanta, avand in vedere ca eu consider hartuire faptul ca ei au mers inainte cu suspendarea executarii silite desi eram de ceva timp inapoi pe functie ?
Exercitarea liberului acces la justitie nu cred ca poate fi considerata hartuire.
Ei au incercat prin toate mijloacel legale sa nu puna in executare hotararea respectiva.

In opinia mea, modificarea organigramei prin desfiintarea postului ar avea ca efect final concedierea persoanei respective (art.65 C.mun.), situatie in care angajatorul nu are obligatia de a-i oferi un alt post .
In situatia in care angajatorul ii propune salariatului al carui loc de munca a fost desfiintat un alt loc de munca, acest loc de munca consider ca trebuie sa fie compatibil cu pregatirea profesionala a salariatului in cauza.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Un sfat va rog... ionii ionii As vrea sa supun atentiei o situatie care are loc la firma unde lucrez.La inceputul lunii in urma unor dispute avute intre directorul tehnic si directorul ... (vezi toată discuția)
Abuz in serviciu loara123 loara123 Dupa ce m-am judecat cu institutia in care lucrez timp de 2 ani si jumatate pentru ca am fost data jos abuziv de pe functia pe care o ocupam am castigat. ... (vezi toată discuția)
Salariatul va trebui sa restituie suma incasata ? oanaportar oanaportar Buna ziua ! Este vorba despre un litigiu de munca privind salariul. Institutia publica vrea sa recupereze suma de bani Incasata de un salariat. Va rog ... (vezi toată discuția)