avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1892 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Probleme cu fostul sot
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Probleme cu fostul sot

Buna ziua asi avea si eu intrebare am stat casatorita patru ani am doi copii am divorziat copii sant la fostu sot platesc 100 de euro pe luna lucrez in italia ,acuma ma dat in judecata ca nu am platit niciodata si nu vorbit cu copii niciodata dar nu ieste adevarat a toate chitantele pe 15-08-2010 i procesu nu pot sa ma duc pentruca lucrez ,ce pot sa fac.
Va multumesc.
Emilia
Cel mai recent răspuns: Emilia87 , utilizator 09:27, 11 Septembrie 2010
daca aveti toate chitantele si aveti si martori care sa ateste ca tineti legatura cu copii, atunci nu va faceti griji.
nu trebuie sa veniti in romania la proces, este suficient sa se prezinte avocatul dvs.
Plata o faceti in urma unei hotarari judecatoresti? Sau benevol, adica din proprie initiativa? Cand ati vizitat ultima data copii? Este o problema foarte complexa !
nu stiu d-voastra ce urmariti dar imi pare ca fostul sot vrea sa va decada din drepturile parintesti!
Buna ziua dupa divort eu trebuie sa platesc 200 ron dar eu le trimit mai mult ,copii nu-i i-am vazut de un an ,acum 2 saptamani am fost dar nu ma lasat sai vad am fost pana la poarta dar nu a vrut .Eu vreau ca copii sa creasca cu mine dar nu sa poate in Romania nu am nici o posibilita sa cresc 2 copii in Italia da pentruca lucrez. Va multumesc
buna ziua.
va trebui sa faceti dovada in fata instantei ca v-ati respectat obligatia de plata a pensiei alimentare pentru cei doi copii .
sfatul meu este sa nu mai platiti in plus, avand in vedere conduita fostului sot. mai degraba cumparati-le haine, jucarii ce considerati dvs. de cuviinta , si dati-le copiilor personal.
probabil ca fostul sot nu va permite sa va vizitati copiii, tocmai pentru ca nu ati solicitat in instanta drept de vizitare a acestora.
va trebui sa depuneti o cerere in acest sens, prin care solicitati drept de vizitare a minorilor.
Deoarece eu locuiesc în Italia poate profitare de structura juriului Model de Consulatul Român din Italia? Sau ar trebui să merg la un trubunale CEE de a solicita dreptul meu de a-mamă?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cand 2 persoane se divortiaza Emilia87 Emilia87 Buna ziua am fost casatorita si am 2 copii sant divortata Judecatoru a decis ca copii sa ramana la fostu sot ,eu am plecat in Italia sa lucrez am cunoscut un ... (vezi toată discuția)
Hartuiala si scandal, acuzatii false cu martor in programul de vizita gambit gambit in ora de vizita pe care mi-o permite fosta sotie, a sosit cu tatal ei si in timp ce eu incercam sa ma bucur de prezenta copilului in varsta de 14 luni, copil ... (vezi toată discuția)
Dreptul la vizita camelot camelot sunt proaspat divortat, desi nu am sentinta de divort definitiva . in sentinta s-a specificat ca am dreptul sa-mi vizitez copilul de doua ori pe luna: a ... (vezi toată discuția)