avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1010 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Amenintare cu moartea,tentativa viol, ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Amenintare cu moartea,tentativa viol, calomnie+defaimare publica fara martori

Am 50 de ani, fac o fac.de istorie+pedagogie pentru a deveni profesor, urmeaza la anul sa dau 2 licente, dar cred ca o sa clachez psihic din cauza unui vecin.Acum 3 ani am avut o cadere de tensiune brusca si am iesit in fata usii sa cer ajutor.Vecinul meu de usa cu un alt vecin batrin,m/au bagt in casa dar n/au chemat ambulanta sau pe oricine putea sa/mi dea ajutor, sub pretextul ca ERAM BEATA. Cind a venit sotul meu peste 4-5 ore, a chemat dr.de familie care m/a adus la viata, deoarece aveam tensiunea 7. Am constata a 2/a zi lipsa a 1000 $ din casa, o suma in lei/modica/ si a lantisorului de la git.Peste 3 zile urma sa plec la munca in strainatate, asa ca nu i/am mai spus sotului de furt, fiindca nu stiam ce se intimplase cu adevarat. Dupa 2 ani de zile, Vecinul care acum ma hartuieste psihic i/a spus sotului meu ca sunt o betiva ca el m/a dus cu PRESUL in casa. Atunci am realizat cine fusese in casa noastra, cine furase banii si aurul si ca acesta nu anuntase pe nimeni de ceea ce se intimplase atunci cu mine.Am incercat sa aflu detalii de la vecinul batrin, pe care Hotul l/a dat ca MARTOR, dar acesta a spus ca nu/si aduce aminte NIMIC. Am depus plingere la politie/mai ales ca INDIVIDUL ma ameninta cu violul si cu moartea daca nu TAC, cpntinua sa ma denigreze prin vecini ca M/A DUS CU PRESUL IN CASA, si nu stiu cum sa mai reactionez, ma inchid in casa si nu stiu ce sa fac.Am vrut sa ma sinucid de rusine, dar D.zeu a vrut altceva cu mine. La politie n/am spus de furt crezind ca acesta va aprecia GESTUL, dar din contra a inceput sa ma denigreze si mai mult/cu martori/si sa/mi spuna ca ma bate cu politia de fata. CE SA FAC? AJUTATI-MA, VA ROG! De la Politie am primit ca INDIVIDUL este cercetat pentru AMENINTARE si TENTATIVA de viol, dar vreau sa stiu daca sa/mi schimb declaratie sa spun de FURT sa nu ma ajuta la nimic? Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: dyxandra , utilizator 14:26, 8 Septembrie 2010
Cam greu sa dovediti furtul, chiar si celelalte acuzatii, in lipsa unor probe temeinice cu care sa va sustineti acuzatiile.
Nu ati spus despre furt , crewzand ca vecinul pe care il banuiti de furt va aprecia gestul.Va intreb, de ce ar fi trebuit ca el sa aprecieze gestul? va are cu ceva la mana? este ceva adevarat din relatarea lui cum ca ati fi consumat si ceva bauturi alcoolice in urma cu 2 ani?
Spuneti ca individul este cercetat pentru tentativa de viol insa eu am inteles din relatarea dvs. ca acesta doar v-a amenintat cu violul, cele 2 fapte fiind distincte.
Cand ati depus plangerea pentru amenintare? recent sau in urma cu 2 ani?
In cazul infractiunii de amenintare este necesara plangerea prealabila care se depune inaintea trecerii a 2 luni de la data la care ati cunoscut faptuitorul. Pentru tentativa de viol aceeasi problema. Daca doar v-a amenintat cu violul fapta se incadreaza tot la amenintare .
plingerea am depus/o in urma cu 2 luni, tentativa de viol a avut loc in urma cu 2 luni in incinta uscatoriei care este linga usa mea/si amenintarile la fel/.In ziua in care M/a bagat in casa, da bausem, era 23 aprilie, fusesem la ziua nepotului meu Gheorghe, dar de aici pina la defaimare si calomnie, repetind mereu aceeasi placa, ce sa spun. Este sau nu defaimare?Si apoi putea f. bine sa cheme salvarea si nu sa ma bage in casa si sa ma lase fara ajutor ca el a CONSTATAT ca ERAM BEATA. El imi cunostea starea matewriala si cred ca a facut/o intentionat/de nu a chemat salvarea sau pe altcineva in ajutor/ ca sa poata cauta in voie prin casa. Usa era deschisa, stia programul sotului, deci putea actiona on voie.
VA sfatuiesc sa spuneti si despre furt, desi este cam greu sa dovediti, insa dvs. doar spuneti spuneti adevarul si relatati si despre faptul ca ati fost la ziua nepotului si ca intr-adevar, consumaserati ceva , lucru in urma caruia v-ati simtit rau.Nu este ceva iestit din comun, i se poate intampla oricui, iar acesta nu este un motiv pentru ca cineva sa va hartuiasca si sa va creeze neplaceri .Spuneti ca in acea imprejurare v-au disparut si bunurile . Acest vecin chiar trebuie pus la punct.Si stati si cu sotul de vorbna si spuneti-i cu ce va confruntati, pentru a nu fi nevoita sa treceti de una singura prin toate acestea.Sunt convinsa ca veti gasi la el intelegere.
multumesc mult legally, mai m/am linistit pitin, sotului i/am spus despre furt si restul, sar am incercat sa/l ton la distanta de vecin ca sa nu reactioneze brtutal. As vrea sa stiu daca/l pot da in judecata ptr.calomnie, defaimare si amenintare, mai ales ca am mlti martori care l/au auzit ce spune despre mine.Multumesc mult.
Sigur, inteleg ca ati facut deja plangerea , daca nu ati mentionat si aceasta fapta faceti o noua plangere pentru calomnie , iar daca se va incepea urmarirea penala puteti sa va constituiti parte civila pentru a pretinde daune morale pentru atingerea imaginii dvs. si incercarea de a va supune batjocurii celor din jur, in mod repetat, mai ales ca spunet ca aveti martori ,intrucat conditia ca cele afirmate de vecin sa se fi petrecut in prezenta altor persoane, deci in public, este esentiala pentru existenta faptei de calomnie, altfel, ea poate constitui insulta cel mult.

Alte discuții în legătură

Furt maryalice09 maryalice09 Buna ziua. Sunt cu cineva de un an si mi-am petrecut saptamana la el (mentionez ca nu suntem impreuna). Aseara a venit in vizita un prieten de-al lui si au ... (vezi toată discuția)
Plangere pentru lovire si distrugere Digicron Digicron In ce masura ma pot indrepta catre organele de politie cu o plangere daca? - Faptuitorul sau mai bine zis faptuitoarea a intrat cu voia mea in incinta ... (vezi toată discuția)
Luarea unei citatii afisate pe usa este violare de corespondenta? ContSters277537 ContSters277537 Acum citeva luni factorul postal a afisat pe usa mea o citatie in spatele careia se afla actiunea in instanta prin care puteam sa-mi pierd casa. Am fost ... (vezi toată discuția)