avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 867 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Buna Ziua
Discuție deschisă în Executare silită

Buna Ziua

Buna ziua asa avea si eu o intrebare, am un credit de nevoi personale fara giranti si fara garantii pe o durata de 7 ani am platit rata lunar ca oricare om dar de 7 luni de zile am ramas fara loc de munca si nemai avind un venit constant nu mai am efectiv de unde sa platesc rata,eu bunuri nu detin de nici un fel locuiesc cu mama mea ,a fost un domn la noi care a zis ca este executor bancar si dca nu platesc o sa ia bunurile din casa,bunuri care sunt ale mamei mele,executorul a spus ca trebuie sa arate chitante pe bunuri poate sa faca acest lucru ,asa sa stiu ce e de facut in cazul asta??? va multumesc
Cel mai recent răspuns: Nicoleta Raduta , Executor judecatoresc 18:18, 10 Septembrie 2010
Bună ziua,

Vă sfătuiesc să vedeți în ce situație se afla creditul dumneavoastră și dacă puteți cere o reeșalonare de plată, astfel încât să plați mai puțin pe lună, dar perioada creditului se va mării.
În cazul în care banca deja a decis executarea dumneavoastră silit prin executorul bancar, executarea se poate face prin cele trei metode: poprire, imobiliară și mobiliară, deci dacă un bun mobil se identifică ca fiind al dumneavoastră se poate executa silit.
Mare grijă la posibilele fraude cu privire la identitatea executorului. Executorul judecătoresc/bancar trebuie să se identifice înainte de a avea o discuție cu dumneavoastră. Se identifică prin legitimația eliberată de uniune executorilor judecătorești/bancari.

Succes,
buna ziua.
nu vor putea fi executate silit bunuri care apartin mamei dvs. sau unei alte persoane.
vor fi supuse acestei proceduri de executare silita doar bunurile mobile si imobile aflate in proprietatea dvs.
si nu mama dvs. trebuie sa faca dovada ca acele bunuri ii apartin, ci executorul are obligatia sa execute doar bunuri inregistrate pe numele dvs.
ar trebui insa sa incercati sa achitati debitul restant, atata cat puteti, pt. ca oricum veti fi urmarit pana cand banca va recupera intreaga suma de la dvs. inclusiv dobanzi si penalitati ..
Potrivit art. 1854 C. civ. posesia creeaza o prezumtie de proprietate. Prin posesie trebuie sa intelegem stapanirea de fapt a unui lucru fata de care posesorul se comporta ca proprietar. In dreptul civil roman, aceasta stare de fapt este protejata de lege si produce efecte juridice.
Doua elemente trebuie sa fie intrunite, cumulativ, pentru ca stapanirea unui lucru sa poate fi calificata drept posesie: 1. un element material: contactul direct cu lucrul si 2. elementul psihologic: intentia de a se comporta cu privire la lucru ca proprietar. A dovedi posesia inseamna, in fond a dovedi existenta elementelor sale. Elementul material al posesiei este relativ usor de dovedit, dat fiind caracterul sau aparent (ex: bunurile se afla in incapera in care locuiti), iar elementul psihologic se bucura de instituirea unei prezumtii legale potrivit careia detinerea materiala a bunului face si dovada intentiei de a stapani bunul pentru sine.
Daca se constata posesia executorul poate sechestra bunurile, iar obligatia de a rasturna prezumtia legala de proprietate va revine dvs.

Ultima modificare: Vineri, 10 Septembrie 2010
Nicoleta Raduta, Executor judecatoresc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executarea silita asupra bunurilor apartinand altor pers decat debitorul unui credit andreeab andreeab buna ziua, am contactat un credit in anul 2005 si din sept 2006 nu am mai achitat ratele scadente, motivul fiind unul simplu si anume ca am ramas fara loc de ... (vezi toată discuția)
Executare silita credit nevoi personale mariusbm mariusbm Buna ziua, Sunt sigur ca s-a discutat de nenumarate ori acest subiect dar rog un mic ajutor. Eu si sotia mea avem cate un credit de nevoi personale ramas ... (vezi toată discuția)
Credit restant la banca- actiune revocatorie valentina05ro valentina05ro buna seara in urma cu 5 ani am luat un cerdit de la banca ,credit de nevoi personale,dupa ce au murit parintii am dezbatut succesiunea si am intrat in posesia ... (vezi toată discuția)