avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 763 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Accident de munca, urmat de act fals de demisie ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Accident de munca, urmat de act fals de demisie conf.art 79 (7) Cod.muncii

Buna ziua. Am mare nevoie de un sfat. In urma accidentului de munca, angajatorul a intocmit si un act fals de demisie conf.art 79(7) Cod.muncii, astfel ca la data de 14 ianuarie 2010 am depus la Tribunalul judetean actiune pentru confirmarea accidentului de munca si lovirea cu nulitate absoluta a actului fals de demisie intocmit de angajatorul in cauza in numele subsemnatului. Arat faptul ca in cele din urma am reusit sa davedesc cu martori ... cele de mai sus, astfel ca la termenul din 7 septembrie 2010, instanta de judecata, mi-a pus in vedere sa-mi formulez pretentiile fata de angajatorul in cauza, pina cel mai tirziu la data de 9 septembrie 2010, deoarece urmeaza a se delibera situatia critica in care ma gasesc.In urma accidentului de munca am ramas cu o invaliditate permanenta, respectiv amputarea degetului mare de la mina stinga. Nu stiu cum sa-mi formulez pretentiile, care doresc sa fie in ton cu legea. Doresc citeva sfaturi. Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:22, 13 Septembrie 2010
Nu vreau sa para cinic dar va sfatuiesc sa consultati un avocat cu care puteti sta de vorba mai pe larg decat aici, avand in vedere ca maine este data la care trebuie sa formulati aceste pretentii.
Pretentiile = ceea ce doriti sa obtineti de la angajator ....adica, despagubiri in valoare de .. lei, nulitatea actului de incetare a raportului de munca, reintegrarea pe post, plata drepturilor salariale de la data incetarii si pana la data reintegrarii etc.
Consider ca de vreme ce sa ajuns pina aici,relatiile dintre ... s-au zdruncinat, doresc plata salariilor pina la pronuntarea hotaririi judecatoresti, tichete de masa (contravaloarea acestora), cheltuieli cu martorii, cheltuieli medicamente... Intrebare: cum imi fac calculul, avind in vedere faptul ca salariul brut, negociat era de 900 Ron, iar daca bine inteleg, in cazul accidentelor de munca,acesta este de 100% ? . Va rog ... citeva rinduri in acest sens, ptr. ca miine va trebuii sa depun la registratura tribunalului detailat pretentiile in acest sens.
Mentionati salariul brut de 900 lei , astfel incat acesta sa se ia in considerare la stabilirea valorii totale a drepturilor salariale pe care le cereti (de la data incetarii c.i.m. si pana la data reintegrarii), cheltuieli cu martorii - mentionati sumele de bani efectuate cu deplasarea acestora la proces, salariul cuvenit martorilor pentru ziua când s-au deplasat la instanţă şi pe care nu l-au încasat de la locul de muncă, cheltuieli cu medicamentele - valoarea medicamentelor cumparate etc.
Este necesar ca pentru cheltuielile efectuate sa aveti documente justificative.
cereti si reintegrarea... nu se stie cand se termina ;)

Alte discuții în legătură

Accident de munca, urmat de act fals de demisie konta francisc konta francisc Buna ziua. Am mare nevoie de sfaturi.In urma unui accident de munca cu invaliditate permanenta, pe care administratorul societatii il neaga, acesta a intocmit ... (vezi toată discuția)
Demisie obligatorie neacsu_laura neacsu_laura am citit in codul muncii ca demisia este un act unilateral de vointa. daca o persoana este obligata sa isi dea demisia de la locul de munca, fiind efectiv ... (vezi toată discuția)
Cheltuieli de judecata litigiu de munca Nina1 Nina1 In cadrul unui dosar ce priveste un litigiu de munca ce pot fi considerate cheltuieli de judecata? Cu stima (vezi toată discuția)