avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 996 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Accident de munca, urmat de act fals de demisie
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Accident de munca, urmat de act fals de demisie

Buna ziua. Am mare nevoie de sfaturi.In urma unui accident de munca cu invaliditate permanenta, pe care administratorul societatii il neaga, acesta a intocmit si un act fals de demisie conf.art.79(7) CM, act a carui scriitura (scris) nu imi apartine. Mentionez ca ITM in urma controlului si cercetarii a dispus inregistrarea societatii cu evenimentul, si sanctionarea cu amenda, amenda pe care acesta a contestat-o la judecatorie, motivind ca accidentul nu sa produs in timpul indatoririlor de serviciu, invocindu-si propria turpitudine prin procurarea de martori din rindul angajatilor, indemnindu-i sa depuna marturie mincinoasa in fata instantei de judecata, astfel: un angajat a declarat ca la data respectiva, am lucrat impreuna, iar la orele 14,00 am plecat acasa, folosind chiar acelasi mijloc de transport. In fapt angajatul respectiv nu mai lucra impreuna cu subsemnatul de aproximativ 3 luni,fiind mutat pe un alt schimb, impreuna cu alti muncitori necalificati, unde se facea activitate de productie, ori subsemnatul faceam activitate de intretinere si reparartii, impreuna cu o persoana calificata la data accidentului de munca, care venise la firma in urma cu aproximativ doua saptamiini, dar care la 2 zile dupa accident din motive familiale nu a mai lucrat la societatea in cauza. Persoana cu care am lucrat la data accidentului de munca sa prezentat in instanta de judecata (cu mandat de aducere), si a marturisit intocmai ce sa petrecut, la care reprezentanta partii pirite sa opus spunind ca martorul nici nu a lucrat la societatea in cauza, Arat ca aceasta persoana (martorul), are la societatea in cauza o ruda, care stia ca sunt in cautarea unei persoane calificate, pentru angajare, care sa lucreze impreuna cu subsemnatul. Intrebarea este: cum pot dovedi acest fapt la o adica. Obiectul -II- al actiunii introductive este actul fals de demisie, intocmit de administratorul societatii, in numele subsemnatului, a carui scriitura (scris) nu imi apartine. Arat ca reprezentanta partii pirite a prezentat instantei, pe parcursul a doua termene copii xerox, sustinind cu fermitate, faptul ca imi apartin, si ca "desfacerea contractului de munca a incetat ca urmare a demisiei acestuia". Subsemnatul m-am opus, instanta solicitind actul original al demisiei. In aceasta situatie reprezentata partii pirite la al -III- lea termen, in fata instantei de judecata, neavind de unde sa aduca un astfel de act, a declarat, sustinut, fara nici un temei...: "originalul raminind la reclamant". Consider fara logica aceasta sustinere, dar mai ales faptul ca la baza acestei actiuni este incercarea administratorului societatii in cauza de a se sustrage de la obligatiile legale referitor la Legea nr. 319/2006, ori daca subsemnatul, aveam intentia de a-mi depune demisia (intr-o situatie atit de critica), acesta avea tot interesul de a inregistra si pastra aceasta demisie (act). Astfel ca m-am opus si la al -III-lea termen cu privire la acest act fals. Atunci reprezentanta partii pirite, a schimbat tactica, vazind ca subsemnatul solicit instantei de judecata in conf.cu art.178(1) ; 179(1) cod.proced.civila si in conf. cu art.183 cod.proced.civila, confruntarea scriiturii de pe actul de demisie si contractul individual de munca (diligenta acestor acte imi apartine, le-am solicitat prin cerere scrisa la ITM), deoarece acestea sunt scrise de aceiasi persoana, in aceasta situatie reprez. partii pirite a cerut instantei de judecata, incuvintarea ca martor, a angajatei de la biroul societ. in cauza, motivind ca "reclamantul a fost de acord ca numita martora sa ii scrie actul de demisie, pe carte la semnat ". La al -IV- lea termen de judec. angajata de la biroul societatii in cauza sa prezentat, recunoscind faptul ca ii apartine scrisul demisiei, sustinind ca am fost de acord cu acest fapt si ca l-am semnat. Sunt absolvent al invatamintului mediu, profil electromecanic, in anul 1981, in acelasi an am absolvit un curs de steno-dactilografie, apoi un curs de desenatori tehnici, mi-am insusit scrierea stas, mi-am practicat meseria 30 de ani in domeniul tehnic, se poate justifica faptul ca nu am stiut sa-mi scriu la o adica o cerere de demisie, sau am stiut doar sa semnez, incetarea unui contract ... atit de avantajos, astfel art. 38 CM, arata clar despre coborirea sub limita fixata de lege...Intrebarea : ce este de facut referitor la modul oscilant in care reprez. partii pirite a pus problema pe parcursul a 4 termene in inst. de judecata. Daca nu observam si lasam totul ..., dar pisica doreste sa cada tot in picioare, adica daca ma voi lasa, risc ca din victima sa ajung si vinovat si sa mai platesc si daune. Va rog indrumati-mi pasii, deoarece eu cred in motto-ul ilustrului istoric N.Iorga : "Daca cineva ar stringe toti cocosii de git, si ziua tot se va face".

Alte discuții în legătură

Accident de munca, urmat de act fals de demisie conf.art 79 (7) cod.muncii konta francisc konta francisc Buna ziua. Am mare nevoie de un sfat. In urma accidentului de munca, angajatorul a intocmit si un act fals de demisie conf.art 79(7) Cod.muncii, astfel ca la ... (vezi toată discuția)
Plangere penala Ioana -NL Ioana -NL Buna ziua, Va rog frumos am nevoie de sfat . Am formulat plangere penala impotriva administratorului societatii deoarece m-am trezit intr-o buna zi cu ... (vezi toată discuția)
Accident de munca,urmat de concediere (mascata) invocindu-se art.79(7) konta francisc konta francisc Buna ziua. Am urmat sfatul, am solicitat la ITM copie xerox referitor la cererea de demisie. Dupa ore de asteptari, timp in care sa cautat actul solicitat, mi ... (vezi toată discuția)