avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 545 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Plangere penala
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Plangere penala

Buna ziua,

Va rog frumos am nevoie de sfat .
Am formulat plangere penala impotriva administratorului societatii deoarece m-am trezit intr-o buna zi cu documente ,primie prin cerere facuta la ITM ,precum ca mi-am dat demisia de la societatea respectiva.Societatea nu numai ca mi-a falsificat semnatura pe cererea de demisie cu acordul ambelor parti dar a inregistrat un alt contract de munca cu aceiasi semnatura care este si pe demisie .
Contractul meu de munca initial l-am semnat impreuna cu administroatorul in data de 18 august 2008 (dar nu am primit niciodata un exemplar) iar la ITM a fost un alt contract de munca inregistrat in data de 1 ianuarie 2009 .Dosarul a ajuns la Politie, am dat declaratie si intre timp a dat si administratorul societatii declaratie unde bineninteles nu recunoaste ca este semnatura ei la rubrica angajat .Problema mea in momentul acesta este urmatoarea :
1.Politia asteapta de la mine sa dovedesc ca intradevar am lucrat la aceasta societate in perioada 18 august 2008-1 ianuarie 2009 ,lucru pe care nu il pot dovedi deoarece eu am primit salariul in mana iar copie dupa contractul adevarat nu am primit niciodata (singurul contract in copie pe care il detin, este acel contract fals pe care l-am obtinut de la ITM la cerere ).
2.Politia mi-a explicat astazi ca ,societatea are un contract cu o societate de contabilitate care se ocupa de contracte si ca semnatura la angajator ar fi a firmei de contabilitate.( am incercat sa ii explic ca o firma de contabilitate nu are dreptul sa semneze in locul angajatorului si ca oricum administratorul este ce-l care trebuie sa raspunda .
3.Inspectorul de la politie , recunoaste verbal ca se vede clar ca nu este semnatura mea pe cererea de demisie si pe contractul inregistrat la ITM dar ca trebuie dovedit cine a semnat in locul angajatorului .
Ma intreb oare, eu trebuie sa dovedesc , sau politia, parchetul,etc.etc. trebuie sa gaseasca faptasul ?
Imi puteti da un sfat ce pot face ?
Va multumesc, Ioana
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 03:04, 15 Aprilie 2010
Ca ati lucrat la aceasta societate puteti dovedi si cu martori nu doar cu statul de plata sau cu contractul de munca.
Logic ar fi sa stiti impotriva cui va plangeti ca v-a falsificat semnatura, insa politia poate, urmare declaratiilor administratorilor firmei...sa gaseasca faptuitorul.
Sfatul este sa dati declaratii la politie insotita de un avocat, care va sti sa propuna si probele necesare.
Mult succes.
av. M.Hornea
1.Puteti dovedi ca ati lucrat cu orice mijloc de proba: martori, inscrisuri, declaratie angajator, angajati.
2. Dreptul de a semna contractul individual de munca il are reprezentantul societatii.
3. Nu trebuie sa dovedi dvs. falsul si nici politita. Exista experti in domeniu si organul de cercetare penala trebuie sa ceara expertiza. Daca nu, o cereti dvs. in scris. Consultati un avocat.

Va multumesc pentru raspuns .
am platit atunci cand am facut plangerea penala o avocata ( vecina ) si m-a lasat balta cand a fost vorba sa mearga impreuna cu mine la politie pentru declaratie .sincer, numai stiu ce si cum sa procedez .
Singura proba cu care trebuieste dovedit falsul este expertiza grafologica care va concuziona asupra veridictatii semnaturilor de pe acte.
Aceasta proba impreuna cu cele cu alte inscrisuri si cu martori,sunt in masura sa duca la dovedire plangerii dvs,ca si eventual administrarea altor probatorii admise de lege.
Eu va sfatuiesc sa angajati un avocat care sa va sustina cauza,sa dati declaratii numai in prezenta lui,eventual sa fiti de acord cu plata onorariului pentru efectuarea expertizei,situatie care va determina urgentarea efectuarii lucrarii pentru ca organele de urmarire penala se plang pentru lipsa fondurilor.
Succes !
am nevoie de un avocat bun deoarece doresc sa se faca dreptate si ce-l (ce-a )ßß care mi-a falsificat semnatura vreau sa fie trasa la raspundere .
Cum pot alege un avocat , ca doar m-am pacalit cu unul.

Alte discuții în legătură

Daca se minte intr-o declaratie data in fata politiei ... ce se intampla ? fals uz de fals ? nimeni vinovat ! doderosandro doderosandro Un angajator a fost reclamat politiei-parchetului,pentru falsificarea unor documente: Contracte de munca, state de plata,incetare contract de munca. Se face ... (vezi toată discuția)
Fals si uz de fals mma mma buna ziua, din anul 2006 pana la inceputul anului 2008 am ocupat functia de administrator intr-o societate comerciala cu raspundere limitata ( X)in care ... (vezi toată discuția)
Fals si uz de fals wolfususro wolfususro Am constatat ca angajatorul a semnat contractul de munca in locul meu si m-a trecut cu 4 ore in loc de 8 pe zi. Am reclamat la procuratura si acum este ... (vezi toată discuția)