ma aflu in situatia in care sunt in preaviz pentru desfiintare post,, un preaviz de care am luat la cunostinta fiindu-mi comunicat prin posta in timpul concediului medical si care curge nu de la o data ulteriora acestui fapt ci de la o data anterioara cu 7 zile, si am dus angajatorului concediul medical pentru 7 zile insa acesta a refuzat sa-l primeasca si dire ctsi prin posta cu confirmare de primire. ce pot face in aceasta situatie intrucat refuza sa-mi permita si accesul la locul de munca si probabil ca va incerca sa incheie contractul de munca ca urmare a neprezentarii mele acolo.
multumesc
La plangere atasati copii ale dovezii celor afirmate, adeca copii ale plicului cu data primirii preavizului, copie a concedioului medical cat si o copie a refuzului de primire a scrisorii cu confirmare de primire.
Puteti actiona si direct in instata angajatorul cu acelesi dovezi atasate la cererea de chemare in judecata.
1. Iata ce spune OUG 158/2005:
Art. 47 - (1) Constituie contravenţii faptele săvârşite prin încălcarea dispoziţiilor art. 6 alin. (3) şi (4).
(2) Constituie contravenţii următoarele fapte, săvârşite prin încălcarea obligaţiilor prevăzute la art. 36 alin. (3):
a) refuzul nejustificat de plată a indemnizaţiilor;
b) calculul şi plata eronată a indemnizaţiilor;
c) eliberarea certificatelor de concedii medicale, cu nerespectarea prevederilor legale în vigoare.
Art. 48 - Contravenţiile prevăzute la art. 47 se sancţionează cu amendă de la 1.000 lei la 2.500 lei şi constituie venituri la Fondul naţional unic de asigurări sociale de sănătate.
Art. 49 - Constatarea contravenţiilor prevăzute la art. 47 şi aplicarea amenzilor corespunzătoare se fac de către organele de control ale CNAS şi ale caselor de asigurări de sănătate.
2. Asadar va puteti adresa si Casei de Asigurari de Sanatate pentru a-l sanctiona pe angajator si a-l obliga la plata certificatelor medicale.