Faceti o cerere catre angajator prin care solicitati sa vi se plateasca indemnizatia - nu este obligatoriu dar asa demostrati angajatorului ca ati fost de buna-credinta si ati dorit solutionarea amiabila a problemei. Cererea fie o inregistrati la registratura angajatorului si va pastrati un exemplar cu nr de inregistrare, fie o trimiteti prin fax fie prin posta cu confirmare de primire (esential este sa aveti o dovada ca ati trimis cererea catre angajator). Daca nici asa nu primiti nici un raspuns faceti o sesizare catre ITM si anexati o copie de pe adresa pe care ati trimis-o angajatorului. Daca nici asa nu primiti indemnizatie trebuie sa dati angajatorul in judecata.
1. Din OUG158/2005:
Art. 47 - (1) Constituie contravenţii faptele săvârşite prin încălcarea dispoziţiilor art. 6 alin. (3) şi (4).
(2) Constituie contravenţii următoarele fapte, săvârşite prin încălcarea obligaţiilor prevăzute la art. 36 alin. (3):
a) refuzul nejustificat de plată a indemnizaţiilor;
b) calculul şi plata eronată a indemnizaţiilor;
c) eliberarea certificatelor de concedii medicale, cu nerespectarea prevederilor legale în vigoare.
Art. 48 - Contravenţiile prevăzute la art. 47 se sancţionează cu amendă de la 1.000 lei la 2.500 lei şi constituie venituri la Fondul naţional unic de asigurări sociale de sănătate.
Art. 49 - Constatarea contravenţiilor prevăzute la art. 47 şi aplicarea amenzilor corespunzătoare se fac de către organele de control ale CNAS şi ale caselor de asigurări de sănătate.
2. Asadar adresati-va cu sesizare Casei de Asigurari de Sanatate sa-si faca datoria fata de un contribuabil ca dvs.: sa sanctioneze pe angajator si sa-l oblige sa va plateasca certificatele medicale.