daca un somer face cerere de intrerupere a somajului in data de 17 sept ( singura zi in care cei de la somaj vin in localitate ) cu data de 01 oct , cu ce data o sa ii considere inceperea suspendarii?cu 17 sept - ziua depunerii cererii sau 01 oct - ziua dorita?
1. Suspendarea (intreruperea) perioadei de somaj se facede la data cand solicitati dvs.
2. Dar fiti atenta daca aveti un motiv din cele precizate de legea 76/2002:
Art. 45. - (1) Suspendarea plăţii indemnizaţiilor de şomaj acordate beneficiarilor are loc după cum urmează:
a) la data la care nu şi-a îndeplinit obligaţia prevăzută la art. 41 alin. (1) lit. a);
b) pe perioada îndeplinirii obligaţiilor militare;
c) la data încadrării în muncă, conform legii, pe o perioadă de cel mult 12 luni;
d) la data plecării din ţară pe o perioadă mai mică de 3 luni, la cererea persoanei, precum şi, după caz, la data obţinerii autorizării pentru menţinerea plăţii indemnizaţiei de şomaj, la cererea persoanei care se deplasează în interiorul Comunităţii Europene şi al Spaţiului Economic European pentru a căuta un loc de muncă şi doreşte să îşi menţină plata indemnizaţiei de şomaj;
e) pe perioada în care este arestat preventiv sau pentru executarea unei pedepse privative de libertate de până la 12 luni;
f) la data pensionării pentru invaliditate;
g) pe perioada acordării indemnizaţiei pentru incapacitate temporară de muncă, a indemnizaţiei de maternitate şi a indemnizaţiei pentru creşterea copilului până la împlinirea vârstei de 2 ani, respectiv de 3 ani în cazul copilului cu handicap;
h) pe perioada incapacităţii temporare de muncă mai mare de 3 zile datorită accidentelor survenite în perioada cursurilor de calificare, recalificare, perfecţionare sau, după caz, a altor forme de pregătire profesională, în timpul şi din cauza practicii profesionale;
i) pe perioada acordării plăţilor compensatorii, potrivit legii.
urmeaza sa plece din tara pt cautare loc de munca.si nu stie cum ii socoteste data suspendarii: data cand a depus cererea sau data pe care o scrie in cerere ca vrea sa inceapa suspendarea.va multumesc
va multumesc.asa am inteles si eu , dar ma contraziceam cu persoana in cauza ca i-au zis de la judet ca se supenda cu data depunerii cererii.acum sper sa inteleaga. o zi buna.
~ final discuție ~
Alte discuții în legătură
Indemnizatie somaj
diodora63
In momentul acesta am somajul intrerupt pe o perioada de 3 luni, pana in februarie 2010. Doresc sa stiu daca mai pot obtine inca o intrerupere de somaj pe o ... (vezi toată discuția)