Buna ziua .Am revenit cu aceeasi intrebare pe care am mai pus o si ieri,insa nu am primit un raspuns care sa ma linisteasca.
INTREBAREA MEA ESTE URMATOAREA:
Un pensionar pe caz de boala gr III care isi complecteaza veniturile prestind o activitate de liber profesionist, obtinind venituri ocazionale,inregistrat la Admin.Financiara ca platitor de impozit in sistem real ESTE sau NU ESTE OBLIGAT sa depuna declaratii si sa plateasca pt somaj ,pensii,sanatate -in luna in care realizeaza venit sau lunar ?-EL FIIND PENSIONAR.-deci asigurat odata .
Tocmai acesta este si considerentul pentru care eu am spus pe forum in mai lute randuri ca este suficient sa platim doar impozit in acest sens, asigurarea sociala, in caz de nevoie, nu se va deconta de 2 ori.
Parerea mea, ca avocat este ca este suficient sa platiti doar impozitul =D>
desi multi nu sunt de acord :P
Multumesc pt raspuns,Sanatatea o plateam conf.declaratiei estimative,apoi regularizam anual,doream sa stiu daca se depun lunar sau numai cind am venituri relizate declaratiile in baza og 58/2010 , avind venituri ocazionale ,iar pt pensii si somaj nu le vedeam sensul,doarece pensionara fiind am considerat eu ca sint asigurata,dar nu mai stii cu legile astea noi.