avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1075 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... inexistenta unui contract de credit
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

inexistenta unui contract de credit

Am cumparat in 2005,prin credit cu buletinul produse electrocasnice in val .aprox. de 200 ron,fiind anuntat atunci la Altex,ca trebuie sa fac o cerere de emitere card,card euroline , cu care imi voi putea plati ratele aferente prod. cumparat.Nu a existat nicio negociere,nu mi s-au adus la cunostinta informatii referitoare la eventuale dobanzi si penalitati si nu am primit pana azi,07.09.2010,niciun contract,desfasurator al ratelor'eu platind pana acum 2 luni [intr-adevar ,cu intarzieri]minimul pe plata inscris pe factura ce o primeam lunar,minim de plata care in 2005 era 65 ron,depasind azi 250 ron,cu comision depasire limita credit,comision intarziere plata,etc;Mentionez ca am primit prin curierat si acel card la scurt timp dupa achizitionarea produselor'pe care l-am primit fara sa cer nimanui suma de 700 ron care era pe el,spre gresala mea folosindu-i,si de aici,facturile ce imi sosesc acasa capata dimensiuni fabuloase.La data de 23.08..2010,dupa o discutie cu un reprezentant e.f.g. retail service,care am dedus ca este creditorul,am aflat ca in acest timp eu nu am platit nimic si ca am de plata aprox.6500 ron .Pe 24.08.2010 am trimis un mail la efg prin care am cerut o copie a contractului intre noi,modul de calcul al ratelor si penalitatilor,istoricul platilor plus faptul de a nu mai fi contactat telefonic 'deoarece zilnic ma suna si acasa ,si sotia,si la serviciu sa ma intrebe cand platesc si sa-mi vorbeasca de gravitatea situatiei mele,fara sa ia in calcul ca eu nu le dau permisiunea sa fiu contactat telefonic.Le-am cerut un nr.de inreg.a cererii'raspunsul fiind ca nu mi-l da pentru ca nu sunt obligati.Un calcul estimativ al meu ar fi ca am platit aprox.5000 ron'care reprezinta nimic in opinia efg.Ce demersuri pot face pentru a ma simti in legalitate,neinselat si pentru a nu mai fi hartuit telefonic si denigrat la locul meu de munca,cu care nu au nicio conventie,doar eu dandu-le nr.de telefon?va multumesc anticipat pentru sfaturi.
Cel mai recent răspuns: salgeta , utilizator 02:25, 26 Martie 2011
La data achizitionarii produselor s-au semnat documente ( asa imi imaginez) Aveti copii ale acestor documente semnate sau abia acum le solicitati?
Solicitati inscris documentele enumerate mai sus printr-o scrisoare cu confirmare de primire, astfel aveti o dovada a datei la care ati solicitat explicatiile cu privire la credit si platile efectuate.Daca platile s-au efectuat prin banca utilizand cardul solicitati bancii un extras de cont pentru perioada la care faceti referire.
Vorbiti de un MINIM de plata, acesta poate fi doar dobanda si deci este posibil ca imprumutul efectiv sa fie neatins la acest moment, si deci suma de 6500 ron sa fie acest imprumut .
In ceea ce priveste apelarea telefonica nu aveti ce face, doar pentru contact a fost solicitat numarul de telefon.
adrian lazar a scris:

Am cumparat in 2005,prin credit cu buletinul produse electrocasnice in val .aprox. de 200 ron,fiind anuntat atunci la ...............,ca trebuie sa fac o cerere de emitere card,card..................... , cu care imi voi putea plati ratele aferente prod. cumparat.Nu a existat nicio negociere,nu mi s-au adus la cunostinta informatii referitoare la eventuale dobanzi si penalitati si nu am primit pana azi,07.09.2010,niciun contract,desfasurator al ratelor'eu platind pana acum 2 luni [intr-adevar ,cu intarzieri]minimul pe plata inscris pe factura ce o primeam lunar,minim de plata care in 2005 era 65 ron,depasind azi 250 ron,cu comision depasire limita credit,comision intarziere plata,etc;Mentionez ca am primit prin curierat si acel card la scurt timp dupa achizitionarea produselor'pe care l-am primit fara sa cer nimanui suma de 700 ron care era pe el,spre gresala mea folosindu-i,si de aici,facturile ce imi sosesc acasa capata dimensiuni fabuloase.La data de 23.08..2010,dupa o discutie cu un reprezentant..............service,care am dedus ca este creditorul,am aflat ca in acest timp eu nu am platit nimic si ca am de plata aprox.6500 ron .Pe 24.08.2010 am trimis un mail la .................... prin care am cerut o copie a contractului intre noi,modul de calcul al ratelor si penalitatilor,istoricul platilor plus faptul de a nu mai fi contactat telefonic 'deoarece zilnic ma suna si acasa ,si sotia,si la serviciu sa ma intrebe cand platesc si sa-mi vorbeasca de gravitatea situatiei mele,fara sa ia in calcul ca eu nu le dau permisiunea sa fiu contactat telefonic.Le-am cerut un nr.de inreg.a cererii'raspunsul fiind ca nu mi-l da pentru ca nu sunt obligati.Un calcul estimativ al meu ar fi ca am platit aprox.5000 ron'care reprezinta nimic in opinia efg.Ce demersuri pot face pentru a ma simti in legalitate,neinselat si pentru a nu mai fi hartuit telefonic si denigrat la locul meu de munca,cu care nu au nicio conventie,doar eu dandu-le nr.de telefon?va multumesc anticipat pentru sfaturi.


interventie moderator

Cititi va rog Regulamentul de postare in forum:
www.avocatnet.ro/content/tag...

Si stergeti denumirile societatilor implicate in discutie deoarece in forum se discuta ideea si nu persoana juridica/fizica.

Multumesc.
am solicitat in mai multe randuri copii dupa contract si un desfasurator de la societatea de unde am cumparat produsele dar m-au dus cu vorba de fiecare data.am vazut curand la cineva un contract cu acelasi creditor[nu stiu daca o cerere eliberare card credit poate fi sinonim cu contract],iar in acesta nu este prevazut suma limitei de credit,ei ti-o fixeaza dupa ce semnezi hirtia,dealtfel nu este stipulata nici suma de pe cardul ce urmeaza sa-l primesti.oare cum s-ar numi in termeni juridici aceasta ilegalitate?eu am fost naiv ,iar ei hoti.care ar fi 'pedeapsa'pentru fiecare dintr noi?
???

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Lnselata de un ifn vasilica2412 vasilica2412 In septembrie 2006 am luat 2 produse de la Altex, credit dat de euroline in val de 4826 ron, 60 de rate cate 80,43 ron pe luna, m-i s-a emis si un card mi-am ... (vezi toată discuția)
Card de cumparaturi euroline MariaMC MariaMC In 2005 am luat in rate cateva produse din magazinul Altex,in valoare de 900 lei, fiind obligata sa-mi fac un card Euroline prin care sa-mi platesc aceste ... (vezi toată discuția)
Card euroline discdisc discdisc undeva prin vara 2005 mama a facut un card euroline lund un telefon in rate . s-a achitat tot , apoi in anul 2013 s-a emis un alt card euroline cu limita de ... (vezi toată discuția)