O zi buna tuturor!!!
Am sa va prezint o situatie in care ma aflu.
Socrii mei cumpara in 1967 pe baza de chitanta de mana o sup. de teren de 200 mp(10m/20m) dintr-o suprafata mai mare de la propietarul B.N. ce-l detine act autentic contract vinzare cumparare CVC, pe care edifica o casa se iregistreaza la primarie si platesc impozitele aferente . In anul 1998 convine incheierea in forma autentica prin C.V.C. cu acelasi vinzator sa cumpere inca 100 mp prin extindere la est ce se adauga celor 200 mp cumparati in 1967, CVC-ul astfel redactat specificand cumpararea a 300 mp, moment in care a fost distrusa chitanta de mana. Terenul detinut prin extindere este transmis vinzatorului prin certificat de mostenitor in anul 1992. Anterior momentului vanzarii catre socri vinzatorul B.N. obtine in 1996 un certificat de propietate in baza legii 18/1991 art.22 asupra intregii suprafete detinute prin CVC recum si cea mostenita, ambele fiind invecinate.
In 2001 socrii intabuleaza dreptul de prop.asupra celor 300 mp , moment in care se trezesc cu numita H.V. ce doreste sa efectueze o executare silita pentru o sup de 200 mp din propietatea socrilor urmare a faptului ca a uzucapat acasta sup. de teren , uzucapiune constata in baza sen civile din 1994 in contradictoriu cu primaria si a sentintelor de evictiune a vinzatorului B.N. pronuntate pina 1996, definitive si irevocabile.
Un aspect relevant este dat de faptul ca pentru terenul de pe care se cerea evictiunea vanzatorului BN in sentinte pronuntate pentru numita H.V. este trecuta categoria "strada Dumitru C." iar propietatea acestuia este pe "intrarea Dumitru C.", executorul ne putand efectua punerea in posesie.
In vederea lamuriri situatiei juridice socrii formuleaza actiune in instanta in baza art. 480 C.civ. importriva lui B.N. si H.V. , moment in care H.V. invoca exceptia calitatii procesule, motivand ca nu este vecina cu socrii mei, ca a revendicat o sup. de teren de la B.N. din ceea ce amostenit si nu are legatura cu prop. detinuta de socrii mei.
Expertiza topo realizata in acest sens arata ca numita H.V. pentru a uzucapa o suprafata de teren de 200 mp din ceea ce a mostenit B.N. ar fi avut alte cote si alta forma fata de ceea ce este consemnata in sentinta ei de uzucapiune impotriva Primariei.. Instanta constat ca socrii sunt prop pe sup de 300 mp in contradictoriu cu B.N. si incuvinteaza exceptia calitati procesuale invocata de H.V.
Astfel pe baza acestei sentinte am demarat in 2007 constructia unei case cu autorizatie de construit emisa de primarie pe numele socrilor , constructie ridicata pe banii proprii pe terenul de 300 mp al acestora, ca in 2008 socrii sa fie actionati in instanta de numita H.V. ce revendica de la ei aceasi 200 mp teren pe care nu a putut sa-i obtina de la B.N. A fost chemati in garantie B.N. iar eu am intervenit ca sa se constate calitatea de constructor de buna credinta.
Expertiza topo realizata in acest sens arata ca numita H.V. pentru a uzucapa o suprafata de teren de 200 mp din ceea ce a mostenit B.N. si a vandut socrilor mei ar fi avut alte cote si alta forma fata de ceea ce este consemnata in sentinta ei de uzucapiune impotriva Primariei
Fata de cele prezentate astept pareri >
- ma apuc sa-mi demolez singur casa ?
- raman socrii fara 200 mp de teren?
- ce sanse am sa fie respinsa revendicarea?
Ca sa uzucapeze contra socrilor, trebuie ca socrii sa fi avut calitatea de proprietari acum 30 de ani, cand a inceput sa curga uzucapiunea (ceea nu era cazul)...eu zic ca ar trebui ridicata aceasta exceptie a lipsei calitati procesuale pasive a socrilor dvs (din moment ce ei sunt proprietari cu acte pe 300 metri doar din 1998, nu aveau cum sa curga 30 de ani de atunci).