Asi dori sa va descriu o situatie mai delicata cu privire la un teren astfel :
In 07.01.2007 a cumparat prin contract notarial, suprafata de teren de 1247 mp cu o serie de constructii, cu care m-am intabulat in CF, in realitate detin inca 80 mp. teren in spatele gradinii, adica 1327 mp in total. Pentru cei 80 mp. nu detin acte. Intabularea initiala dinaintea cumpararii mele a fost realizata in baza unei sentinte de partaj succesoral, care a fost data in favoarea vanzatorului cu suprafata de 1247 nu 1327 detinuta in realitate, la acea vreme planul a fost intocmit gresit cu suprafata de 1247 si asa a si ramas si eu am achizitionat in realitate 1327 mp., dar, doar 1247 cu acte. Autorul vanzatorului meu detinea 1500 mp in realitate si in CF veche austro ungara. Deoarece acest caz se afla pe teritorulul fostului Imperiu Austro Ungar.
Am intocmit un plan de situatie pentru instanta inregistrat la OCPI si asi dori sa imi dati cateva sfaturi ce asi putea face si ce actiune asi putea introduce pentru a ma putea intabula cu acei metrii patrati cu care nu sunt intabulat si nu am acte ?
Cum si ce ar trebui sa cer
Ce acte doveditoare mi-ar trebui ?
Poate aveti un model de actiune .......
Ar merge cumva atacata anulata rectificata sentinta de partaj succesoral, care a fost data in favoarea vanzatorului neu ?
Ce s-ar putea face ?
Daca nu va deranjeaza nimeni va recomand sa faceti o declaratie la CF in care aratati ca intentionati sa uzucapati si aceasta suprafata de 80 m.p.. pe care o detineti fara acte si atunci cand se implinesc 5 ani de la declararea intentiei de uzucapare puteti solicita constatarea dreptului de proprietate dobandit prin uzucapiunea tabulara.
Altfel .... nu sunt indeplinite conditiile pentru uzucapiunea de lunga durata, nu aveti calitate pentru a solicita modificarea sentintei de partaj a vanzatorului ...
trebuie sa faceti actiune in instanta pentru a se constata dreptul de propietate cu privire la acea suprafata de teren ce nu apare in acte si sa invocati uzucapiunea de 30 ani.
nu va incadrati la legea noua cu 5 ani.
veti timbra la valoare si vezi face dovezi in ceea ce priveste posesia neviciata.
se vor uni perioadele de posesie cu ale autorilor (vanzatori ... chiar daca sunt vanzari succesive)
cu privire la hotararea de partajare nu numai ca nu ati avea calitate dar nici nu se putea partaja ceva pentru care nu exista titlu de proprietate.
deci singura varianta este uzucapiunea de 30 ani conform reglementarilor din vechiul cod civil