dudu_alexf a scris:
Asa este, in principiu, oricine poate fi acuzat de savarsirea oricarei infractiuni. Ramane ca acea persoana sa si raspunda in fata legii.
Referitor la topic, nu cred ca va raspunde penal:
- eventualele promisiuni de casatorie pentru a se retine infractiunea de seductie sunt aproape imposibil de demonstrat atat timp cat "victima" are incontinuare o relatie cu individul.
- daca exista o relatie de "prietenie" intre cei doi, chiar in eventualitatea in care ea ar recunoaste raportul sexual, nu intra in incidenta alin.2 sau 3 din cele expuse de user.
Cred ca mai important decat o plangere penala, care ar aduce dupa ea reprosuri din partea fiicei, eventual o stare conflictuala care poate da nastere unor incidente neplacute si care marcheaza mult personalitatea inca in formare a unei adolescente ar fi ca parintii sa vorbeasca cu fata, sa incerce sa ii explice ca diferenta de varsta este destul de mare si sa o dirijeze spre a fi mai atenta. Deasemenea, o planificare la un consilier psihologic, o discutie cu persoane de specialitate necunoscute, in care minora sa aiba atat incredere cat si sa afiseze respect pot duce la rezultate mai bune.
Ideea este ca deja parintii au procedat spre consilierea fetei , adica au dus-o la un consilier psihologic propus de autoritatea tutelara, insa n-au avut rezultat adica fata isi continua si in prezent relatia cu respectivul barbat, fura din casa, minte , lipseste cu zilele de acasa si parintii nu stiu la ce alta metoda ar putea recurge spre aducerea ei pe drumul cel bun. Plus ca fata isi ameninta parintii , la modul ca vor suferii agresiuni fizice daca acestia nu o lasa sa faca ce-si doreste. De mentionat si ca respectivul barbat de etnie rroma este o persoana certata cu legea, antrenata in fel si fel de actiuni ilegale.