avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 531 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... CORUPERE DE MINORI?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

CORUPERE DE MINORI?

Am o verisoara de 15 ani si 6 luni care intretine relatii sexuale cu un barbat de 43 de ani. Parintii doresc sa depuna plangere penala impotriva barbatului, insa nu pot demonstra propriu-zis ca intre cei doi exista o rel de natura sexuala, dar avand in vedere ca fata are msg si apeluri pe tel de la respectivul, parintii fetei i-au gasit pe cei 2 impreuna la masa unui bar noaptea, plus ca atat pe timp de zi cat si de noapte parintii fetei i-au vazut ce cei doi plimbandu-se impreuna cu masina.
Ba mai mult, ultima data cand i-a surprins impreuna, tatal fetei a vrut sa-i ceara socoteala barbatului de 43 de ani iar acesta l-a lovit.
Credeti ca respectivul poate fi acuzat de corupere de minori???
Inclin sa cred ca daca se va depune plangere penala,fata va fi instruita pt. a infirma in tot aceasta plangere...

andymaurul
Cele aratate de dvs nu sunt suficiente pentru a dovedi savarsirea respectivelor infractiuni pentru in primul rand trebuie dovedita consumarea raportului sexual,in intelesul prevederilor mai sus mentionate(art.198-199c.pen)de catre distinsul dn.avocat.
Exista in asemenea situatii si posibilitatea invocata de dl.consilier
Din pacate nu este corupere de minori pentru ca fata are mai mult de 15 ani.
Voi incerca sa ofer un raspuns precis si clar, pentru a lamuri aceasta situatie.
In primul rand, varsta ( 15 ani ) nu are importanta in ceea ce priveste continutul constitutiv al infractiunii de "Coruptie sexuala" asa cum este denumita in Codul Penal, nu "corupere de minori". Varsta ar avea importanta in cazul actului sexual cu un minor.
Coruptia sexuala exclude din start existenta unui act sexual, fie el de orice natura. In ceea ce priveste coruptia sexuala, trebuie sa existe anumite acte cu caracter obscen savarsite asupra unui minor, indiferent de varsta acestuia, sau in prezenta unui minor dar legea nu precizeaza care ar fi aceste acte cu caracter obscen. Avand in vedere ca in cauza sunteti sigur ca exista raporturi sexuale intre cei doi, nu poate fi vorba de coruptie sexuala, si nici de act sexual cu un minor in forma simpla a infractiunii, deoarece fata este mai mare de 15 ani, iar pentru a exista o forma agravata a infractiunii de act sexual cu un minor, ar trebui indeplinite anumite conditii prevazute limitativ de lege ( cititi art. 198 Cp)
Deci este practic imposibil, avand in vedere lipsa probelor, ca barbatul sa raspunda in fata instantei pentru una din infractiunile de coruptie sexuala, act sexual sau seductie, la cea din urma trebuind sa existe anumite promisiuni de casatorie.
Lasand un moment legea la o parte, este evident ca fata respectiva are o relatie sau o aventura, cu un barbat mult mai in varsta, lucru care se intampla din ce in ce mai des in zilele noastre, aceste "idile" trecand cu timpul de la sine, odata cu maturizarea, chiar si fara amestecul unor factori externi, cum ar fi parintii fetei.
Daca spuneti ca barbatul de 43 de ani l-a lovit pe tatal fetei, aceasta pare a fi cea mai clara infractiune din toata speta dvs, asa ca poate sa ii faca plangere pentru lovire.

Cu stima, avocat Vlad-Aurelian Ionescu



Ultima modificare: Vineri, 10 Septembrie 2010
Cabinet Avocat Ionescu , Avocat
Va mult ptr rasp dl avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Corupere de minori? amein amein Stimati avocati,as dori sa imi comunicati parerea dumneavoastra in legatura cu urmatoarea situatie: unu baiat de 19 ani e impreuna cu o fata in varsta de 15 ... (vezi toată discuția)
Corupere de minori - elemente constitutive ale infractiunii elenaciocanache elenaciocanache Buna ziua. sunt noua in acest forum si de aceea va cer scuze daca am unele greseli. Numele meu este Elena si am o fiica de 16 ani care a inceput o relatie cu ... (vezi toată discuția)
Ma nu mesc willi tyebowilli tyebowilli ma numesc willi si am 22 de ani si am o mica problema prietena mea are 16 anii si 7 luni si am avut relati sexsuale cu ia deci locuiesc cu ia inpreuna la ... (vezi toată discuția)