avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 678 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Înștiințare poprire salar
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Înștiințare poprire salar

Este normal ca executorul judecătoresc (absolvent de Spiru Haret la fara frecvență) să trimită notificare (sau cum îi spune) de poprire pe salar, fără să-mi trimită o înștiințare cu privire la acest demers. Înștiințarea mi-a trimis-o împreună cu notificarea trimisă la instituția unde lucrez, iar acolo nu este domiciliul procesual, ci domiciliul stabil unde eu nu mai locuiesc. Din sentințe (este vorba de cheltuieli de judecată) rezulta clar domiciliul procesual. Sentințe pe care le-a atașat (am înțeles că așa este procedura). Mulțumesc. Sper că m-am făcut înțeles.
Cel mai recent răspuns: Narcizaa , utilizator 20:10, 9 Septembrie 2010
Era obligat nai intii sa va trimita somatie si apoi sa treaca la executare silita prin poprire,Puteti formula contestatie la executare si pentru celelalte aspecte
Poprirea pe venit se va dispune de instanta de judecata .
Mulțumesc topdan. Doamna Stoica, vă mulțumesc și dvs. dar nu ați înțeles deloc ce mă interesa pe mine.
Poprire se face fara somatie. Pe d-vostra trebuie doar sa va instiinteze . Aceasta instiintare se face de regula concomitent cu poprirea. Nu este necesara interventia instantei. Instanta intervine doar daca angajatorul nu respecta obligatiile de retinere si virare a sumelor.

Reglementarea estea art. 454 C. Procedura civila.
(1) Poprirea se infiinteaza fara somatie, prin adresa insotita de o copie certificata de pe titlul executoriu, comunicata celei de-a treia persoane aratate la Art. 452, instiintandu-se totodata si debitorul despre masura luata. (2) In adresa de poprire se va pune in vedere celei de-a treia persoane, care devine potrivit alin. 1 tert poprit, interdictia de a plati debitorului sumele de bani sau bunurile mobile incorporale ce i le datoreaza ori pe care i le va datora, declarandu-le poprite in masura necesara pentru realizarea obligatiei ce se executa silit.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare silita teobob teobob va rog sa imi spuneti daca inainte de a se emite o adresa de poprire de catre un executor judecatoresc in baza unei hotarari judecatoresti definitiva si ... (vezi toată discuția)
Este legala poprirea Andrei T Andrei T inaintea popririi conturilor unei societati nu era necesara trimiterea unei somatii prin care sa se puna in vedere achitarea sumei urmarite? Va multumesc ... (vezi toată discuția)
Retinere salariala prin notificare cesiune de creanta Florescu Madalina Florescu Madalina Buna ziua Ma confrunt cu o situatie pe care nu am mai intalnit-o. Societatea la care lucrez a primit o Notificare de cesiune a creantei, comunicata prin ... (vezi toată discuția)